Een 6e en 18e plaats op de 24h van Karting Eupen

By | 04/10/2016

24heupenNet zoals voorgaande jaren mochten we uiteraard niet afwezig zijn op de 24 uurs race te Karting Eupen, één van dé races van het jaar.

Deze race is van hoog niveau dat vele internationale teams aantrekt. Dit jaar werd deze 24 uurs race gereden met spiksplinternieuwe Sodi SR4 karts met een sterke 13pk motor. Het was aanvankelijk de bedoeling om als 1 groot team samen te rijden zoals in 2014, maar dankzij een sponsor hebben we last minute nog een extra team kunnen inschrijven, waardoor we dus 2 teams aan de start kregen.
Met ons ‘eerste team’ gingen we resoluut voor een mooi eindresultaat.
Bij het andere team reden de andere piloten die er graag bij waren op deze race, aangevuld met enkele bevriende piloten die anders geen plaatsje hadden. Dit alles in samenwerking met Kartzone.be.
Bij dit team was een goede eindklassering omwille van verschillende redenen minder evident, maar we zouden natuurlijk nog allen ons best doen!

De teams zagen er alsvolgt uit:

traxxis1
Traxxis Racing Team

 • Peter Neefs
 • Nick Van Ostade
 • Cédric Wauters
 • Kenny Verbinne
 • Stefan Verhofsté
 • Bjorn Vermeulen

traxxis2
Traxxis – Kartzone Team

 • Ward Maenhout
 • Yoeri Van Der Gucht
 • Dieter Nielandt
 • Sander De Baets
 • Jerry Wolles
 • Tim Van Den Acker
 • Kevin Lemmens
 • Philipe Kerssebeeck
 • Selle Joeffers

traxxisflyer

 

traxxis

Beide teams gingen zonder training naar Eupen, enkelen van ons konden nog even voor de race een sessie rijden, maar de meeste van ons konden maar net op tijd aankomen.
Bovendien kon niet iedereen gedurende de hele wedstrijd aanwezig zijn, wegens enkele dubbele boekingen doordat er past last minute beslist werd over een deelname.

In totaal stonden er 27 teams aan de start (er waren nog enkele last minute afzeggingen).
eupenparticipants

photo_2016-10-03_20-13-04

#77 Traxxis Racing Team #51 Traxxis – Kartzone Team

 

Na een kwalificatie van 30 minuten kon Traxxis RT zich kwalificeren op een 6e plaats, net achter de thuispiloten van Modave. Traxxis – Kartzone begon met een iets minder kartje, en kwam niet verder dan een 20e startplek.

 

Stefan nam de start voor Traxxis, en Ward voor Traxxis – Kartzone. Beide teams konden een redelijk goede start nemen en wat plekken opschuiven naar boven. Beide teams reden sterke stints en probeerden zo goed en constant mogelijk te rijden. Het Kartzone team kon aanvankelijk ook sterk opklimmen tot in de eerste helft van het pak, maar na een handvol stints begonnen enkele piloten moeilijkheden te krijgen door de vele grip op de baan, en werden er al snel wat extra pitstops ingelast waardoor ze (virtueel) achteraan in het klassement bleven hangen voor de eerstvolgende 12 uur wedstrijd. Traxxis daarintegen kon de pace vooraan wel goed volgen en bleef lang in de top 10 rijden, na zelf even de leiding van de race gehad te hebben.

Gedurende de nacht ging alles zeer vlot tot op het moment dat de laatste kartwissels bezig waren net voor de richtingswissel op de baan (elke 6uur zou er van richting gewisseld worden, een tactische zet waar je een ronde kon winnen of verliezen). Door het hotdogkraam dat zijn elektriciteitskabel onder de deur liet lopen was er kortsluiting en viel de timing en ventilatoren uit. De race werd meteen stilgelegd en er werd voor een oplossing gezocht.

Uiteindelijk werd er stilstaand alle overige kartwissels uitgevoerd, en mochten de nieuwe piloten ook instappen in die karts. Daarna werd de richtingswissel uitgevoerd en kon de race terug herstarten na enkele rondjes achter de pace kart te rijden.

Traxxis kon gedurende de rest van de race steeds binnen de top 10 blijven, en een top 7 plaats was het vooruitzicht.

Naarmate het einde van de race ging het nog spannend worden voor de 6e plek waar Traxxis voor aan het strijden was. Cédric, Nick en Stefan reden nog ijzersterke stints en we spaarden onze laatste verplichte pitstop tot op de laatste 10 minuten van de race. We hadden een 25 a 30 seconden voorsprong nodig ten opzichte van KRS Motorsport om onze pitstop te kunnen doen en toch nog voor hen op de baan te komen. Net op de moment dat zij 3 snellere teams moesten voor laten, riepen we Cédric binnen en hij kon met een 10 tal seconden voorsprong de pitlane verlaten en finishen op een verdiende mooie 6e plek!

photo_2016-10-03_20-13-50

Einduitslag na 24u

Beide teams waren bekaf door een vermoeiende race, maar tevreden met de resultaten! Deze race had een van de hoogste niveau’s die we de afgelopen jaren gezien hebben. Alle teams bestonden uit heel ervaren piloten die de nodige snelheid demonstreerden.
Voor ons eerste team was het in deze bezetting bij gebrek aan training en niet iedereen die de volledige race aanwezig kon zijn het hoogst haalbare voor deze editie. 3 jaar op rij een 8e plaats, vorig jaar een 7e plaats, en nu een 6e plaats. Het gaat in elk geval in stijgende lijn! 😉
Het andere team eindigde iets lager dan vooraf gehoopt, maar een verklaring hiervoor vinden we vooral bij het lastige circuit, en onze gastpiloten die hier niet allen even goed mee overweg konden.

In elk geval hebben we weer een heel leuke 24u-race achter de rug, waar we de teamspirit zoals altijd toch weer heel hoog in het vaandel droegen. Ook naast de piste was het een lange, vermoeiende, maar heel plezante tweedaagse 🙂
Dit laatste zien we (opnieuw) beloond; onze concullega’s in de andere teams stemden op Traxxis als het team met meeste “Team Spirit”, en zo kregen we nog de bijhorende trofee mee naar huis, waar we uiteraard ook blij mee zijn!

Traxxis & BlueStar drivers

Traxxis & BlueStar drivers

photo_2016-10-03_21-21-27

Traxxis – Kartzone Team op de 18e plek

photo_2016-10-03_21-21-31

De 6e plaats voor Traxxis Racing Team

24h Eupen 2016 result

24h Eupen 2016 result

 

Extra dank aan teammanagers voor de gelegenheid Ward Maenhout en Bjorn Vermeulen. Zeker die eerste; die quasi de hele race wakker bleef om alles in goede banen te leiden voor het Traxxis – Kartzone team!
Ook dank aan gastpiloot Tim Van den Acker die ook de hele race van de partij was!

Ook bij de side-competitions moesten we niet met lege handen naar huis;
Bjorn won net zoals vorig jaar een prijs met de snelste bandenwissel op een kart, en Cédric reed de snelste tijd op de simulator (niet voor het eerst 😉) en mag een uurtje met een Funcup rijden!
Ook bij de roulette wonnen we enkele vouchers voor het casino in Spa!

Meer foto’s op Facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.