Inkart Summer GP’s 2016: eindpodium voor Matthias

By | 12/09/2016

Inkart logo

Inkart logo

Net zoals vorig jaar nam Traxxis-lid Matthias Maas terug deel aan de Summer GP’s te Inkart (Puurs) – een clubkampioenschap in de zomer van 6 1u-races.

Sander De Baets koos er na lang twijfelen om verschillende redenen voor om zijn titel toch niet te verdedigen. Ook bij Bjorn Vermeulen was er wat twijfel voor een eventuele deelname, maar ook hij koos uiteindelijk voor andere opties.

Zo was Matthias de enige Traxxis-piloot aan de start voor dit kampioenschap. Na zijn mooie resultaten van afgelopen edities werd hij uiteraard tot één van de topfavorieten gezien.

Het kampioenschap werd dit jaar in één gewichtscategorie verreden, iedereen moest aan een minimumgewicht van 80kg komen.

Matthias begon het seizoen goed met een 3e plaats in de eerste race, en kon dit in de 3e race ook nog eens herhalen. In de andere races had hij hier en daar met wat pech af te rekenen, maar toch kon hij ook met de mindere karts nog vrij constante resultaten rijden.

Winst ging uiteindelijk naar Olivier Wuyts, één van de snelste thuispiloten de laatste tijd te Inkart. Daan Vanhamme stond vanaf race 2 aan de leiding van het kampioenschap, maar na een dramatische finale-race zag hij de overwinning toch nog door z’n vingers glippen.

inkartsummergps2016podium

inkartsummergps2016ranking1

inkartsummergps2016ranking2

Meer info op Kartzone.be.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.