Traxxis op KWC 2016 in Martinsicuro (IT)

By | 11/08/2016

Zoals elk jaar was er dit jaar weer het Kart World Championship. Voor het tweede jaar op rij ging dit door in Italië met de pgk schakelkarts. Dit jaar werd op een nieuwe locatie gereden, namelijk KZR Kartdromo Indoor te Martinsicuro.

Groepsfoto KWC

Groepsfoto KWC

De aanwezig Traxxis-rijders dit jaar waren Bjorn Vermeulen, Christophe Verhoeven, Stefan Verhofsté en Ward Maenhout. Stefan en Ward reden vorig jaar al met de schakelkarts, voor Bjorn en Christophe werd het de eerste ervaring.

Voor de traditionele Nations Cup die het individueel kampioenschap voorafgaat nam Traxxis deel met Ward, Bjorn, Stefan en gastrijder Mats de Jong (Christophe had al afgesproken om als gastrijder mee te rijden met 3 Nederlandse piloten). Uiteindelijk valt Bjorn nog af nadat hij tijdens te trainingen teveel last kreeg van zijn polsen (een oude polsblessure die terug opkwam). Hij wou zijn individueel kampioenschap niet hypothekeren, dus reed Traxxis de Nations Cup met 3 piloten.

De wedstrijd gaat behoorlijk vlot en het team lijkt op podiumkoers te zijn voor de 3e plek.
Tot plots een heel verwarrende situatie optreedt. Er wordt met een rode vlag gezwaaid nadat 2 karts in elkaar gehaakt stonden bij een accident op de piste. Normaal wil dit zeggen dat de race stilgelegd wordt. Maar dit gebeurt niet, de rijders worden aangemaand, voorzichtig door te rijden.
Er werd nooit duidelijk terug een herstart aangegeven. Hierdoor wordt Ward in de verwarring rondgetikt wanneer piloten achter hem de koers al hervatten en behoorlijk bruut zich door het verkeer rammen.
Hierdoor was de podiumplaats meteen verloren. Uiteindelijk strandt het team nog op de meest ondankbare plek, namelijk P4.
Lees meer over de Nations Cup op Kartzone.be.

Voor het individueel kampioenschap gaf Bjorn uiteindelijk verstek, ondanks toch 2 races (race 1 en race 8) gereden te hebben. De karts bleken te belastend voor zijn polsen, jammer genoeg.

Ward slaagde erin om 1 podium te rijden, 2 minder dan vorig jaar in Camerano. Hij miste toch snelheid dit jaar op de minder technische piste dit jaar, en was ook druk bezig met mee te helpen om alles in goede banen te leiden, waardoor het niet altijd evident was om zich nog volop op zijn eigen races te concentreren.

Christophe boekte meer succes. Hij haalt maar liefst 3 keer podium en dit terwijl het zijn eerste ervaring was met de schakelkarts!

De beste Traxxis-rijder dit jaar bleek Stefan te zijn. Hij haalde 5 podiumplekken in de qualifiers, en finishte op de 2e plaats in zijn halve finale! Dat was meer dan goed genoeg voor een plek in de grote finale. Uiteindelijk wordt hij 12e in de eindranking, net buiten de top 10 maar boven heel wat toppers en favorieten!

Het kampioenschap werd uiteindelijk nipt gewonnen door Rico Haarbosch, die zich dus tot wereldkampioen kan kronen. Z’n Nederlandse land- en teamgenoot Ruben Boutens finishte tweede (opnieuw op het podium), en de Zweed Rickard Javanainen vervolledigde het podium.
Lees meer over het kampioenschap zelf op Kartzone.be.

Nog een link naar de eindranking.

Meer foto’s zijn terug te vinden op de Facebook pagina van het KWC zelf.

Zoals hierboven al aangegeven; meer info ook op Kartzone.be: Nations Cup, individueel kampioenschap

Naast het karten waren er heel gezellige momenten op de boulevard van Martinsicuro. Elke avond vond er wel een optreden/activiteit plaats al dan niet vergezeld door een klein marktje. Er werd ook een dagje aan het strand gespendeerd en een bezoek aan het waterpretpark van Onda Blu mocht ook zeker niet ontbreken bij de warme temperaturen. Het werd uiteindelijk een heel leuke vakantie (karting gecombineerd met ontspanning) voor de Traxxis-leden in kwestie!

Shout-out ook voor de rest van het team die in België zaten, maar waarvan de meesten het kampioenschap zo goed mogelijk via internet volgden om de teamgenoten aan te moedigen!

Volgend jaar zou het KWC plaatsvinden in Spanje op Karting Rivas, vlakbij Madrid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.