Traxxis 3e op de 24u van Olen

By | 17/08/2016

Zoals elk jaar neemt Traxxis deel aan de 24u van Goodwill Karting in Olen. Dit is één van de grootste wedstrijden in België in de zomermaanden. De meeste mensen kennen het circuit van de kombocht, en de speciale sfeer die er altijd is. Voor de 24u wordt ook de parking als stuk van het circuit gebruikt, en dat maakt het fysiek ook altijd extra zwaar.

Traxxis @ 24u Olen 2016

Traxxis @ 24u Olen 2016

Dit jaar kwamen we aan de start met eerder een ‘fun’ team. De rijders van dienst waren Dieter Nielandt, Bjorn Vermeulen, Cédric Wauters, Stefan Verhofsté, Nick Van Ostade, Kenny Verbinnen en Ward Maenhout.

Stefan was enkele weken eerder de kwalificatie gaan doen voor het team. De leverde ons de 5e startplek op. Maar door het afhaken van BlueStar, mochten we 1 plaats opschuiven en dus 4e starten.

Tijdens de start verliest Stefan enkele plaatsjes door een ietwat raar manoeuvre van een outdoor-piloot die leek te denken dat een 24u-wedstrijd in de eerste ronde beslist wordt :p Maar na iets meer dan 3u wedstrijd hangen we al terug 4e. Het leek meteen duidelijk dat 4e de laagste plaats zou zijn dat we konden halen en we dachten hier ook te finishen.

Ward met de rijder van RMK in de bumper

Ward met de rijder van RMK in de bumper

Toen Kenny instapte werd het even spannend. Na 10 minuten wou hij terug wisselen. Hij bleek maagproblemen te hebben en moest zijn rijtijd jammer genoeg opgeven. Hierdoor moest Ward twee uur eerder dan voorzien instappen. Dit, samen met het feit dat Ward al de hele middag aan het genieten was van de sfeer in Olen, zorgde ervoor dat het even duurde voordat hij in zijn ritme raakte. Gelukkig zonder te veel erg, we bleven op P4 rijden.

Na enkele sterke stints in de nacht van oa. Cédric, Nick, Stefan en Bjorn konden we echter heel dicht komen bij RMK die op dat moment 3e reden. De uren erna speelden we constant haasje over maar was de gap tussen beide teams zelden meer dan 10 seconden. Heel spannend, met soms in elkaars bumper, maar zonder mogelijkheid om goed in te halen.

De laatste uren kan er natuurlijk nog vanalles gebeuren. We hadden nog enkele frisse piloten klaar, terwijl RMK last begon te krijgen van de vermoeidheid. Hierdoor konden we toch nog 2 laps uitlopen en onze 3e plek opeisen. Net zoals vorig jaar trouwens, en ook in 2013 en 2014 wist ons eerste team de derde plek te behalen. Het lijkt onze vaste plek te zijn.

Podium 24u Olen 2016 met Traxxis op P3

Podium 24u Olen 2016 met Traxxis op P3

Jammer voor RMK, ondanks dat ze toch heel sterk reden de hele wedstrijd. Ze maakten het voor ons een heel interessante en toffe wedstrijd en we hadden hen zeker ook de 3e plaats gegund.

Na de wedstrijd kwamen ook oa. teamgenoot Sander De Baets en vriendin nog supporteren.
Zoals gewoonlijk bleven we na de wedstrijd nog even hangen met als hoogtepunt de opening van de “Traxxisbocht” (danku Bjorn). Benieuwd hoe lang die zal blijven :p

Traxxisbocht in Olen

Traxxisbocht in Olen

Meer over de race valt te vinden op Kartzone.be.

Filmpje met impressie van de race (dank aan Eddy Vanderspikken) hieronder. Podiumceremonie Traxxis vanaf 32:44.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.