Stefan met de wereldkampioen op 6u race te HDK

By | August 24, 2016

Afgelopen zaterdag werd er op Hurricane Dolhain Karting (HDK) een zogenaamde “6h WIN-WIN Race” georganiseerd. Kersvers wereldkampioen (en ‘man on fire’ de laatste tijd) Rico Haarbosch vroeg aan Stefan om samen met hem een team te vormen om deze race mee te doen. Een vraag waar Stefan graag op inging.

Rico wou de wedstrijd deels rijden als training op de 12h race die gereden wordt te HDK op 5 november as. Hij reed er eind juni ook al de eerste editie van het Belgian National Championship, waar hij het hele kampioenschap lang in Stefan z’n buurt stond vooraan in het klassement.

17 teams aan de start voor deze 6u-endurance.
Concurrentie moest vooral gezocht worden in de kampen van BR racing (Bastien Cabrera en Romano Franssen), The Outsiders (Benjamin Kaivers en Thomas Haglestein), BlueStar Racing Team (Logan Sougné en Yoan Medart) en BE.Racing (Simon Delvenne met 2 zeer jonge pilootjes (Tom Delfosse & ?)).

Stefan en Rico reden voor de gelegenheid onder teamnaam Steef en Co.
De wedstrijd begon alvast goed, en ze konden beslag nemen op de pole position. Meteen een sterke prestatie, tussen een handvol thuisrijders en toppers.

Bij het start van de race kunnen ze een mooie voorsprong opbouwen tot zo’n 11 seconden, wanneer er voor het eerst een rode vlag situatie is omdat er een kart van één van de achterhoede teams vast kwam te zitten onder de banden, en de race tijdelijk geneutraliseerd moest worden.
Weg voorsprong, en The Outsiders zaten weer in hun bumper.
Niet veel later gebeurde nog eens exact hetzelfde, en opnieuw was hun voorsprong meteen verdwenen.
The Outsiders zaten nu in een iets betere kart dan voorheen, en konden de leiding rond halverwege de race overnemen, na eerder nog met BlueStar Racing Team in duel gelegen te hebben. Die kenden ook wat onverwacht tijdverlies na een probleem met de pedalen na een kartwissel.

De snelle thuisrijders van The Outsiders konden hun voorsprong gestaag uitbouwen gedurende de rest van de wedstrijd. Wanneer er nog eens een kart kwam vast te zitten onder de banden bleek een gele vlag ditmaal voldoende, en zo konden zij zonder al te veel druk naar de overwinning rijden.

Ze werden als winnaars afgevlagd met zo’n 43 seconden voorsprong op Stefan & Rico, die op hun beurt een kleine 10 seconden voorsprong hadden op het team op de 3e plaats; BR Racing.

Podium:

6h WIN WIN Race HDK - podium

6h WIN WIN Race HDK – podium

Einduitslag:

6h WIN WIN Race HDK - results

6h WIN WIN Race HDK – results

Voor meer info verwijzen we door naar het artikel op Kartzone.be.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.