Sterke prestatie van Kenny @ Inkart 12 hours

By | July 1, 2016

Inkart logo

Inkart logo

Voor een deel hetzelfde verhaal als vorig jaar:

Opnieuw geen volwaardig Traxxis-team aan de start bij de 12h te Inkart, maar er waren wel Traxxis-piloten aanwezig.

Traxxis-lid Kenny Verbinnen werd opgebeld door Thierry De Wolf, de man achter het DWT-team, met de vraag om zijn team(s) te komen versterken

Voor Kenny niet de eerste keer dat hij DWT uit de nood helpt.
Ook Kevin Lemmens (ex-Traxxis lid en nog altijd een goede kameraad van het team) was van de partij om de rangen van DWT te versterken.

Kenny kwam aan de start bij DWT 2.
Hij reed de kwalificatie en zou nadien ook de race starten.

In de kwalificatie staat Kenny de hele tijd met de snelste tijd op het bord, tot wanneer in de allerlaatste ronde Nikki Swannet van zusterteam DWT 1 er nog met een fractie onder gaat. Kenny vond het hier vooral jammer dat hij in zijn allerlaatste ronde gehinderd werd door tragere piloten, want hij had het gevoel dat hij nog sneller kon.

Kenny nam ook de start van de race, en na een incident in de eerste ronde waarbij de piloot die op de derde plaats gestart was de leider van de race (Dylan De Wolf) rondzette kwam Kenny aan de leiding te liggen.

Filmpje van de start (360°!), gefilmd aan boord bij Koen Martens:

Kenny kon langzaamaan z’n voorsprong uitbouwen, en gaf uiteindelijk na een uitputtende stint van meer dan 2,5 uur het stuur door aan z’n teamgenoot met een voorsprong van meer dan 10 seconden op P2.
Beide DWT teams waren een klasse sterker dan de rest, en dit zou ook de rest van de race zo blijven… Ze waren quasi continu meer dan een seconde sneller dan de rest.

Na Kenny z’n stint kwam ook Sander De Baets toe om te supporteren, onder een dreigende hemel. Met Kevin in de kart wist Kenny dat het waarschijnlijk weer zijn beurt ging zijn als Kevin z’n stint er op zat en het niet droog bleef.

En zo geschiedde; wanneer de hemelsluizen opengingen rond 18u stak DWT 2 Kenny in de kart, terwijl DWT 1 voor regenspecialist Filipe Vieira ging. De race moest zelf even geneutraliseerd worden wegens het onweer.
Wanneer er weer gereden werd waren ze beide duidelijk de snelste op de baan, al ging het kartje van DWT 2 blijkbaar minder goed in de regen.
Filipe kon een beslissende voorsprong uitbouwen, die DWT 1 nooit meer uit handen zou geven.

Ondertussen werd langs de kant Sander afgewisseld door supporters Bjorn Vermeulen en Dieter Nielandt.

De race verliep verder vrij straight-forward, en om 23u ‘s avonds werd DWT 2 met Kenny als 2e afgevlagd! Dit op zo’n 50-tal seconden achterstand van DWT 1.

Opnieuw dominantie van de DWT teams dus.

Kenny kon weer netjes zijn snelheid etaleren en met een rijtijd van meer dan 4 uur in totaal had hij zeker zijn aandeel in een welverdiende 2e plaats voor team DWT 2!

Inkart 12h 2016 - top 10 @ finish

Inkart 12h 2016 – top 10 @ finish

Nieuw dit jaar was dat er met 2 klasses gewerkt werd; een PRO klasse met minimumgewicht, en een FUN klasse zonder.
Nu nog kartwissels voorzien, en de prijs misschien iets laten zakken, en Traxxis komt ongetwijfeld ooit zelf eens aan de start! 😉

De top 3 van beide klasses mocht tegelijk op het podium:

Inkart 12h 2016 - podium

Inkart 12h 2016 – podium

Uitgebreide nieuws-post te lezen op Kartzone.be.

Leave a Reply