Traxxis-leden terug vooraan na seizoen BK Trophy

By | 16/06/2016

BK Trophy 2016 flyer

BK Trophy 2016 flyer

Net zoals vorig jaar namen heel wat Traxxis-piloten deel aan de BK Throphy op Brussels Kart. Ook dit jaar konden ze zich vooraan in het eindklassement nestelen.

Bjorn samen met Petra Carlier tijdens de prijsuitreiking

Bjorn samen met Petra Carlier tijdens de prijsuitreiking

De organisatie van de BK Throphy is in handen van Traxxis-lid Bjorn Vermeulen. Daarom namen heel wat piloten deel aan het kampioenschap. Het hele kampioenschap deed Bjorn zijn uiterste best om er aangename en competitieve wedstrijden van te maken. Er waren 6 wedstrijddagen met telkens 2 races.
Brussels Kart Buitencircuit

Brussels Kart Buitencircuit

Er werd ook enkele keren met de buitenpiste erbij gereden (toen het weer het toeliet) en ook een pitstopknop deed het nodige werk om het strategisch interessant te maken.

In het eindklassement neemt Bjorn de 1e plaats. Als organisator reed hij echter buiten klassement en doet hij niet mee voor de te winnen prijzen. Zo komt uiteindelijk Kris Cools op de 1e plek terecht. Op de 2e plek vinden we Traxxis-lid Nicolas Leroy terug, die vorig jaar nog als 4e net naast het podium viel. Voor de 3e plek bleef het tot de allerlaatste race heel spannend. Het ging nog tussen Traxxis-rijder Ward Maenhout, Jelle Soeffers en Claudio Lanni.
Uiteindelijk kan Jelle de 3e plek nemen en eindigt Ward op slechts 1 puntje van hem op de 4e plek. Claudio volgt ook op 1 puntje op de 5e plek, heel close allemaal.

Op de 6e plek vinden we ook nog Jochen Hebbrecht terug die maar op 3 puntjes van Claudio komt.

Verder reden ook nog oa. Yoeri Van der Gucht, Sander De Baets en Matthias Maas enkele wedstrijden mee, maar niet genoeg om mee opgenomen te worden in het eindklassement.

BK Trophy 2016 eindklassement

BK Trophy 2016 eindklassement

Een heel goed kampioenschap van de Traxxis-rijders. Nicolas kreeg naast een beker nog een bon waarmee hij enkele rondjes op circuit achter het stuur van de geprepareerde wedstrijdwagen (BMW) van Carlier mag rijden!

Op de foto van het eindpodium ontbreekt Kris jammer genoeg, die nog op terugweg was van Slowakije na een 24u race (autosport). Nicolas en Jelly beeldden zich dan maar in dat hij tussen hen stond. Valt er altijd nog bij te Photoshoppen! 🙂

BK Trophy 2016 eindpodium

BK Trophy 2016 eindpodium

Nog een filmpje van tijdens 1 van de races met het buitencircuit (gefilmd aan boord bij Ward):

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.