Podiumfinishes @ Rental Kart Masters

By | 01/04/2016

Rental Kart Masters

Rental Kart Masters

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart vond de eerste editie van de “Rental Kart Masters” plaats te Eupen. Een nieuw kampioenschap gericht op de toppers van het indoorkarten, gehouden op de prachtlocatie van Eupen, in het Oosten van België.

Traxxis kon hier natuurlijk niet op ontbreken, en enkele leden zakten af naar Eupen.
Jammer genoeg konden enkele geïnteresseerden geen vrij krijgen, waardoor we uiteindelijk maar 3 Traxxis-leden aan de start hadden van het kampioenschap.

Stefan Verhofsté en Sander De Baets zouden aantreden in de algemene klasse op 80 kg, Matthias Maas nam de zwaargewichten (100 kg) voor zijn rekening.
Met concullega’s Tim Van den Acker en Thomas Zels (treden beiden aan in de 100 kg klasse, als concurrentie van Matthias) werd naar Eupen afgezakt.

Het kampioenschap kende iets minder inschrijvingen dan verwacht/gehoopt, waardoor het in laatste instantie voor de piloten die wel deelnamen uitgebreid kon worden, en er in totaal 10 races per persoon gereden werden ipv. de voorzien 8.

Elke race met een andere kart. Elke race kreeg een strategisch element in de vorm van shortcuts en pit-stops. Een internationale wedstrijdleiding werd opgetrommeld om alles in goede banen te leiden. Noem maar op. Een heel goed geregeld kampioenschap dus.

Een mooi en internationaal startveld met vooral Nederlanders, Duitsers en Belgen, alsook een handvol Polen.

Bij de 80 kg startten uiteindelijk een 27-tal piloten, bij de 100 kg waren dat er 12.
Eén speciaal geval; Rico Haarbosch, de jongeman uit Nederland, besloot om in beide klasses te rijden! En dat terwijl hij zelf natuurlijk lang niet in de buurt komt van de 100 kg die opgelegd werd. Hiermee ontgaat de 100 kg klasse zijn doel misschien wat, maar ja 🙂

Op donderdagavond kon er al getraind worden. Het was al even geleden dat we nog in Eupen reden, zeker voor Sander, dus die trainingssessies waren zeker welkom.
De snelheid zat er vrijwel meteen in, vooral in omgekeerde richting.

Op vrijdagmiddag begon het kampioenschap dan echt. Voor elke piloot waren er 5 races in omgekeerde richting voorzien.

Bij de supporters zagen we ook Ward Maenhout en Nick Van Ostade die de hele vrijdag namiddag en avond aanwezig waren! Waarvoor dank.

Sander en Stefan gingen vrijdagavond halverwege het kampioenschap beide terug naar het hotel met 2 medailles op zak, 1 tweede en 1 derde plaats!
Ook Matthias kende succes en haalde reeds een overwinning binnen.
Stefan en Sander waren op weg naar een mooie top 10 notering, en Matthias top 5 in zijn klasse. Het kampioenschap was natuurlijk nog maar halfweg 🙂

Zaterdagochtend werd het kampioenschap verdergezet met 4 races in gewone richting, en uiteindelijk ook een finale in gewone richting voor elke piloot.
Stefan kon z’n medaille-aantal nog aandikken met nog een mooie derde plaats en ook een overwinning!
Matthias deed hetzelfde en voegde ook nog een derde plaats en een overwinning aan zijn conto toe.

Van de 9 races had je 2 schrapresultaten. Elke race leverde punten op, en zo werd er een klassement gemaakt. De piloten werden in finales ingedeeld, en reden nog een 10e race voor extra punten.

Na het laatste rekenwerk kenden we het eindresultaat.
Stefan eindigde de eerste editie van dit kampioenschap op een mooie zevende plaats. Sander moest genoegen nemen met een plekje nét buiten de top 10 en finishte elfde.
Matthias werd bij de zwaargewichten derde algemeen, mooie prestatie!

De Nederlandse junior Rico Haarbosch deed het onverhoopt goed en won beide klasses! Ongezien.

Rental Kart Masters - podium 80 kg

Rental Kart Masters – podium 80 kg

Rental Kart Masters - podium 100 kg

Rental Kart Masters – podium 100 kg

In elk geval hebben onze jongens een heel mooi kampioenschap en zoals altijd een leuk weekend achter de rug!

Voor meer details verwijzen we naar de post op Kartzone.be.

Hieronder nog enkele foto’s:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.