Traxxis @ 10u Mol

By | 10/02/2016

10u van Mol 2016 - flyer

10u van Mol 2016 – flyer

De jaarlijkse grote endurance race te Mol in Action wordt altijd begin februari verreden. Zo ook dit jaar. Grote verandering was echter dat ze dit jaar voor het eerst een 10u-wedstrijd organiseerden, in plaats van de gebruikelijke 8u die het al jaar na jaar is.

16 teams aan de start, ééntje meer dan in het verleden.

Normaal gezien zouden we met 4,5 Traxxis-teams aan de start komen, maar dankzij enkele afzeggingen etc. waren we uiteindelijk noodgedwongen om een team uit te schrijven, en kwamen we nog met 3,5 Traxxis-teams aan de start.

3 volwaarde Traxxis teams, en dat “halve team” vermelden we omdat Traxxis-lid Christophe Verhoeven ook nog een tweede team had waarin hij meereed, met twee van z’n makkers uit Mol.

Teamverdelingen:

Traxxis F40: Eric Wolles, Jerry Wolles, Sander De Baets, Ward Maenhout, Kenny Verbinnen
Traxxis BVX: Christophe Verhoeven, Stefan Verhofsté, Nick Van Ostade, Cédric Wauters
Traxxis training: Bjorn Vermeulen, Stefan Verhofsté, Cédric Wauters
(F*ck a name: Christophe Verhoeven, Rob Vancraenendonck, Ayrton Slegers)

Dankzij de steun van Dieter Nielandt en Peter Neefs als supporter (alsook enkele partners en ouders) was quasi gans Traxxis compleet!

Het begin van de race was voor alle Traxxis teams net wat minder, mede dankzij wat mindere karts in de qualify en vroeg in de race.
Alle teams maakten wel een mooie remonte, en na 10u wedstrijd waren de waardeverhoudingen redelijk behouden.

F*ck a name (ze hadden duidelijk geen zin om een gelegenheids-teamnaam te verzinnen, al zouden ze eerst ook onder “Traxxis …” rijden) stormde naar de overwinning dankzij enkele ijzersterke stints van Traxxis-lid Christophe Verhoeven, maar ook zijn ploeggenoten Rob (marshal te Mol) en Ayrton (thuispiloot) reden heel sterk.

Traxxis BVX bleef steeds op een korte afstand na ook enkele heel sterke stints. Zij moesten uiteindelijk op 10 uur maar 25 seconden toegeven, en het grootste deel daarvan was dan nog te danken aan het feit dat ze een halfuur langer met een slechte kart moesten rijden dan het andere team.

Teams Thaimoklima, waar ze oa. Mathias Grooten inhuurden, en de jonge garde van BlueStar Racing beletten team Traxxis training er van om het podium te vervolledigen. Nochtans een heel sterke wedstrijd van het team rond Bjorn, dat maar met 3 piloten was waarvan er 2 ook nog in het andere team reden (en dit dus min of meer als ‘training’ konden gebruiken), wat beloond werd met een mooie top 5 notering.

Traxxis F40 moest starten met de minste kart van het pak en moest terug opklimmen van een top-10 positie. Na variërende stints (Sander leek een off-day te hebben, terwijl Jerry wel ‘on fire’ was) konden ze terug opklimmen naar een 6e plaats, maar die moesten ze in extremis toch nog afstaan en ze werden uiteindelijk 7e. De top 5 bleef wel de hele tijd buiten bereik.

Heel geslaagde race (en dag!). Jammer dat de overwinning niet naar een team onder de “Traxxis” noemer ging, maar met Christophe hadden we toch een van onze leden op het hoogste schavotje 😉

Een verslag van Sander voor Traxxis F40 vind je op ons forum, alsook enkele andere reacties ivm. de race.

Ook hier een speciale vermelding voor Christophe die in totaal maar liefst 7 uur in een kart zat, en de beide teams waarin hij meereed op de bovenste 2 podiumtredes wist te krijgen. Sterk!

Voor meer info over de race verwijzen we naar Kartzone.be

Extra dank aan de aanwezige supporters, ouders en partners, waardoor we de hele dag met een grote groep waren. Leuke dag!

De volledige einduitslag:

10u van Mol 2016 - resultaat

10u van Mol 2016 – resultaat

Winnende team:

10u van Mol 2016 - winnende team

10u van Mol 2016 – winnende team

De Traxxis-delegatie (de na de finish nog aanwezige piloten):

Traxxis piloten @ 10u Mol 2016

Traxxis piloten @ 10u Mol 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.