Traxxis-leden vooraan te vinden bij ASFC-kampioenschap te Kortrijk

By | 29/12/2015

Al meer dan 15 jaar gaat in Kortrijk het “Ayrton Senna Fan Club”-kampioenschap door, georganiseerd door een groepje vrienden, de enige “club” die nog overschiet (vroeger waren er een handvol). De maandelijkse races kunnen min of meer gezien worden als clubraces te Worldkarts Kortrijk (ook wel Flanders Indoor Karting).

Er wordt in 4 klasses gereden; tot 65 kg, vanaf 75 kg, vanaf 82 kg, en de vrouwen.

Bij Traxxis was er, naast Nicolas Leroy de afgelopen jaren – met wisselend succes, niemand die al het kampioenschap mee betwistte. Dit jaar besloten Sander De Baets en Stefan Verhofsté om dat wel eens te doen, en ze vergezelden hun teamgenoot Nicolas maandelijks naar Kortrijk.

Sander zou aantreden in de klasse +75kg, terwijl Stefan in de +82kg klasse reed. Beide stiekem meteen met podiumambities, maar dat zou (vooral in de +72kg klasse) niet makkelijk worden gezien de tegenstand (gevestigde waarden bij de thuispiloten, en autosport-piloten Stoffel Vandoorne en Frédéric Vervisch die af en toe kwamen meedoen).
Nicolas rijdt ook in de +82kg klasse, maar tegenwoordig wel met een kleine handicap aangezien zijn wedstrijdgewicht tegenwoordig rond de 87kg draait.

Stefan toonde meteen z’n klasse met een 2e plek en een overwinning in z’n eerste 2 races. Sander had het wat moeilijker met de tegenstand en de manier van rijden in Kortrijk, en werd soms oneerlijk rondgetikt.
Nicolas begon het seizoen met twee 4e plaatsen, maar kon daarna wel de podiumplaatsen aan elkaar rijgen.

Het kampioenschap heeft slechts 1 schrapresultaat. Dit speelde wat in Stefan z’n nadeel, aangezien hij 3 van de 12 races moest missen dankzij andere verplichtingen (elke keer ook iets met karting te zien ;)). Nicolas moest er slechts ééntje missen.
Daardoor zou de laatste wedstrijd alles beslissen tussen de teamgenoten. Nicolas trok uiteindelijk aan het langste eind en kon zich tot kampioen kronen. Stefan moest genoegen nemen met een tweede plek, maar kon elke race duidelijk z’n snelheid laten zien, liet geen steken vallen, en was met voldoende races ongetwijfeld kampioen geworden, en nu dus ook volgens sommigen de morele winnaar.

Sander kon naarmate het seizoen vorderde ook wat meer progressie boeken, en de resultaten beterden ook, met zelf een overwinning in de zomermaanden. Jammer genoeg was het deelnemersveld niet altijd even groot, en waren er op het einde van het jaar maar een handvol klassementsrijders meer over. Sander leek af te stevenen op een 3e plek in het eindklassement wanneer hij in de allerlaatste race de pole kon nemen en wegrijden van de concurrentie, tot wanneer hij met mechanische pech af te rekenen kreeg. Hierdoor moet hij genoegen nemen met een 4e plek in het kampioenschap.

Enkele andere Traxxis-leden (Matthias Maas, Bjorn Vermeulen, …) reden ook één of twee races mee in het kampioenschap, maar werden dus niet in het klassement opgenomen. Anderen zoals Ward Maenhout kwamen soms supporteren.

Eindklassementen:

+82 kg:
1. Nicolas Leroy (Traxxis!)
2. Stefan Verhofsté (Traxxis!)
3. Jeroen Devos (thuispiloot)
4. Rutger Vanhee
5. Frederik Rambout

ASFC 2015 - +82 kg

ASFC 2015 – +82 kg

asfc_2015_82_podium

asfc_2015_82_podium2

+75kg:
1. Antoine Coudron (thuispiloot & marshal werkzaam te Kortrijk)
2. Liam Vandepitte (thuispiloot)
3. Jonathan Bert (thuispiloot & reed in beide klasses)
4. Sander De Baets (Traxxis!)
5. Matthias Reynaert (thuispiloot)

ASFC 2015 - +75 kg

ASFC 2015 – +75 kg

asfc_2015_75_podium

asfc_2015_75_podium2

In Kortrijk is er een podiumceremonie voor de volledige top 5, dus zo konden de 3 deelnemende Traxxis-leden allen met een trofee naar huis! 😉

(In de +75kg klasse waren de piloten op de derde en de vijfde plek afwezig op de prijsuitreiking en staan zij dus ook op de foto’s.)

Meer info over de andere 2 klasses (+65kg en de ladies): op Kartzone.be.

Volgend jaar ongetwijfeld ook weer enkele Traxxis-leden van de partij!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.