Peter en Jerry op KCR Heavy Weight Contest 2015

By | 18/12/2015

De HWC te KCR is ondertussen een vrij gekend kampioenschap geworden. Het doelpubliek is specifiek de iets zwaardere medemens, er wordt namelijk gekart op een minimumgewicht van 100 kg.
Dankzij het beschikbare lood kunnen ook piloten die iets minder wegen natuurlijk ook nog deelnemen πŸ™‚

Vorig jaar deden Peter Neefs en Matthias Maas ook reeds enkele wedstrijden mee.
Peter waagde zich dit jaar aan een volledig seizoen.

Ook Jerry Wolles kwam meerijden, maar hij miste wel 2 races.

Tussen april 2015 en december 2015 werden er 10 racedagen gehouden, waarop punten gesprokkeld konden worden.

Afgelopen donderdag vond de 10e en laatste race van het seizoen plaats, en nu zijn de eindklassementen dus bekend.

Het was Detlef Pahl (ook reeds enkele keren gastrijder bij Traxxis) die met de overwinning ging lopen, na een heel sterk seizoen. 2e werd de snelle meid Mellanie Motz, ook geen onbekende te KCR, en op een 3e plek Marco de Jong.

KCR  HWC 2015 - podium

KCR HWC 2015 – podium

Peter moest dus genoegen nemen met een vierde plek. Er werd elke race ‘zwaar’ (pun intended) gevochten, en Peter trok daarbij enkele keren aan het kortste eind wanneer hij rondgezet werd door zijn tegenstanders.
Andere keren pakte zijn strategische beslissing verkeerd uit waardoor zijn resultaat ook lager was dan wat zijn snelheid wel deed vermoeden.

Desalniettemin is de 4e plek misschien wel waar hij thuis hoorde dit seizoen, gaf hij zelf ook toe. De top 3 was nog net dat tikkeltje sneller te KCR.

Jerry moest genoegen nemen met een 9e plek, maar hij miste wel 2 wedstrijden terwijl je maar 1 schrapresultaat hebt. Met een extra race was hij waarschijnlijk 7e geworden, en had hij alles kunnen meedoen lijkt het erop dat hij de 5e plaats had kunnen binnenrijven.
Misschien volgend jaar!

KCR  HWC 2015 - results

KCR HWC 2015 – results

Op het verslagje door de organisatie na de laatste race staat het volgende te lezen over Peter en Jerry:

4e algemeen: Peter Neefs was een rijder die menig keer het podium mocht betreden, maar soms ook verkeerde keuzes had gemaakt in de race. Ook was hij soms ongelukkig en dan wordt het lasig om dat podium te bemachtigen.

9e algemeen: Jerry Wolles moest helaas 2 wedstrijden missen, nadat hij in het begin wat zoekende was, zat hij de laatste 3 races elke keer tegen het grote podium aan. Ik ben ook zeer benieuwd waar hij komend seizoen gaat eindigen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.