Traxxis op KWC 2015 te Italië

By | 25/08/2015

Kart World Championship

Kart World Championship

Naar jaarlijkse gewoonte ging ook dit jaar het Kart World Championship door. Dit jaar was de place-to-be PGKart Indoor te Camerano, Italië. Ook Traxxis was zoals gewoonlijk aanwezig, zij het dit jaar met een beperktere delegatie bestaande uit Matthias Maas, Stefan Verhofsté en Ward Maenhout.

Na een roadtrip van bijna 13 uur kwamen Stefan, Ward en Thomas Zels, een collega karter die samen met Traxxis naar het KWC trok, aan op de karting te Camerano. Matthias zou iets later toekomen in Italië, hij nam het vliegtuig. Meteen werden er enkele trainingsheats gereden met de karts. Het was vooral wennen aan de warme temperaturen die zeker een uitdaging zouden worden tijdens de week. Het was er rond de 38°C, de rest van het KWC zou het niet afkoelen. Vooral bij Stefan zat de pace er snel in.

De zondag was het tijd voor de traditionele Nations Cup. Hiervoor was Thomas de vierde man voor het Traxxis team. Het zou vooral afwachten worden hoe snel Matthias zich kon aanpassen. Hij had nog geen meter op het circuit en met de karts gereden tot op het moment hij zijn stint mocht beginnen. De afspraak was om elk 45min te proberen rijden en top 8 te proberen halen om zo in de finale race te raken (en dus extra rijtijd te hebben!).

Een indruk van Ward over de Nations Cup:

Stefan doet 5min qualify en komt op p9. Hij moet ook de koers starten. We besluiten meteen om na 30min te wisselen van piloot en dan meteen ook van kart. Stefan toch sterk gereden met een minder kartje.
Erna Thomas erin, en meteen een scherpe tijd voor onze wissel. Zijn kartje blijkt echter ook weer minder te zijn. Na 30min terug een wissel. Matthias neemt over. We besluiten hem nog even met de kart van Thomas te laten doorrijden zodat hij zijn eerste meters kan doen en wat wennen.
Na 15min ong de kartwissel. Blijkt ook niet de beste te zijn. Na een goeie 35min wil Matthias eruit.
Ikzelf stap in met nog 1u25 te gaan en besluit nog door te rijden met de kart. Ik haalde er nog net iets meer uit maar het was echt geen goede. Met nog zo’n uur te gaan besluit ik te wisselen, goede beslissing.
Eindelijk een goede kart, ik probeer alles te geven om nog p8 te halen. Ik kom uiteindelijk tot op 3s van p7 met nog 8tal minuten te gaan.
Buiten verlies ik echter een wiel van mijn kart. Snel de reflex gemaakt om op 3wielen naar de pit te rijden en te wisselen. Ik besluit ook om op de knop te duwen, just in case. En idd ik moet wachten tot de lamp uitgaat, ook al is dit een extra kartwissel.
Ik dacht echt dat ik zolang alles gegeven had om door dit niet in de finale te raken.
Maar op het bord blijf ik op p8 rijden.
Blijkt de p9 in dezelfde ronde lek te zijn gereden. Een gelukje dus en toch p8 gebleven.
Uiteindelijk nog p7 door een dq van een ander team.

Als ik na de koers moet wegen, sta ik recht en knal ik op de grond. 1u25min in deze omstandigheden eisen hun tol. Nu nog zien hoe we de finale koers gaan overleven

De finale werd gehaald, al was het niet eenvoudig zo blijkt.

Nationscup KWC 2015 Race 2 Qualify result

Nationscup KWC 2015 Race 2 Qualify result

Nationscup KWC 2015 Race 2 result

Nationscup KWC 2015 Race 2 Result

Voor de finale race werd alles gegeven, maar veel potten konden er jammer genoeg niet gebroken worden. Ietwat pech met de karts en ook de tol van het warme weer zorgden uiteindelijk voor een 13e plek in de finale.

Nationscup KWC 2015 Grand final

Nationscup KWC 2015 Grand final

Het individueel kampioenschap verliep voor zowel Stefan als Ward met up and downs. Matthias had het geluk iets meer aan zijn zijde. Hij haalde uiteindelijk 4 podiums binnen op de 10 qualifier rounds, 2 overwinningen, 1 tweede plek en 1 derde plek, ondanks ook niet gespaard gebleven te zijn van mechanische pech.

Matthias op het podium van 1 van de qualifier rounds

Matthias op het podium van 1 van de qualifier rounds

Stefan haalde eveneens 4 podiums binnen. Hij werd tweemaal tweede en tweemaal derde.

Stefan op het podium van 1 van de qualifier rounds

Stefan op het podium van 1 van de qualifier rounds

Ward slaagde erin om 3 podiums te halen. 1 maal tweede en tweemaal derde.

Ward op het podium van 1 van de qualifier rounds

Ward op het podium van 1 van de qualifier rounds

Dit was voor alle drie voldoende om zich te plaatsen voor de halve finales. De finale nog halen was mathematisch jammer genoeg onhaalbaar. (Enkel de top 18 ging door van de 129 deelnemers.)

Een succesvol KWC van alledrie de Traxxisleden, hun aanwezigheid ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Zowel op als naast het circuit. Hieronder nog enkele sfeerfoto’s en beelden van het kwc en de activiteiten erbuiten.

En een linkje naar de volledige uitslag van het KWC. Matthias werd 21, Stefan 26e en Ward 49e.

Traxxis @ KWC 2015 - team championship

Traxxis @ KWC 2015 – team championship

Er werd zoals ieder jaar ook een teamklassement gemaakt. Daarbij wordt van elk team van 4 piloten bij elke qualifier ronde de 3 beste resultaten genomen. Ook hier was Thomas onze vierde piloot.
Hier werden we uiteindelijk 9e. (Op de sommige officiële uitslagen ontbreek Traxxis door een logistiek foutje bij de organisatie.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.