Opnieuw podiumplaats voor Traxxis tijdens 24u Goodwill karting Olen!

By | 12/08/2015
24 uren Goodwill Karting Olen 2015 - affiche

24 uren Goodwill Karting Olen 2015 – affiche

Het was weer de tijd van het jaar, de 24 uren van Goodwill karting in Olen. Dit is alweer een race die je telkens op je lijstje moet zetten, en waar dus ook Traxxis niet kon op ontbreken.

Aanvankelijk zag het er naar uit dat we niet voldoende piloten zouden hebben aangezien allerhande andere verplichtingen voor het gros van de piloten op zaterdag. Zij konden echter wel op zondag aanwezig zijn, dus mits wat puzzelen werd er een planning bekomen en konden we toch een team inschrijven!

Dit keer werd het team samengesteld door Dieter Nielandt (gelegenheids-teammanager maar ook piloot) met als volgende extra piloten: Bjorn Vermeulen, Peter Neefs, Matthias Maas, Cédric Wauters, Stefan Verhofsté en Christophe Verhoeven.

Dieter, Bjorn en Peter zouden de eerste uurtjes voor hun rekening nemen, Matthias kwam Peter helpen in de nacht, en zondag vroeg in de ochtend kwamen Cédric en Stefan al toe, waarna Christophe het zou afronden.

Zoals elk jaar werd de kwalificatie al enkele weken voor de start van de race gereden. We besloten om Dieter deze te laten rijden en hij bracht ons op een mooie 5e startplek. Met een klein foutje te maken in de laatste kwalificatieronde, scheelde het echt niets met onze voorliggers. Maar een 5e plaats is helemaal niet mis. Hij kon evengoed meegedaan hebben voor de ‘front row’ 🙂

Concurrentie zou er vooral gaan komen van de teams The Dutch Value (de supersterke Nederlanders (Ruben Boutens, Corné Snoep, Rico Haarbosch en Marcel Kouijzer) die veel kwamen trainen, aangevuld met een ijzersterke Mats de Jong die het circuit al 10 jaar op z’n broekzak kent) en DWT (waar ze naast Dylan De Wolf en Tomas De Backer ook nog beroep deden op sterke piloten als Mathias Grooten, Kevin Lemmens, Filipe Vieira en Amandio Costa Paz), leek ons.
Andere bekenden reden in het team van Kwik & Flipke en Flipke & Kwik, waar ook (ex-)eigenaar van de karting Auke Meier zou rijden samen met enkele jonge opkomende talenten te Olen. In de race kregen zij versterking van onder meer Kris Cools en Kevin Vandenhoeck (en de thuisrijders Sven en Patrick).

Uiteindelijk stonden er 13 teams aan de start van de race. De eerste editie van de 24u-race die zou gebruik maken van de vloot nieuwe (bestickerde) Dino karts, die ook al gebruikt werden tijdens Dino run (weliswaar niet-bestickerd :)) enkele maanden geleden.

Eens toegekomen in Olen kregen we te horen dat er elke 3u een kartwissel zou zijn, zodanig dat we met 8 verschillende karts zouden rijden. We hadden op voorhand ook besloten om elk stints van 2u te rijden.

Eerst kregen we een half uurtje opwarming, dit kwam goed uit voor Peter vermits hij hier nog nooit had gereden.

24u Olen 2015 - free practice times

24u Olen 2015 – free practice times

Na een ruime pauze, wa gesleutel, en het bijtanken van alle karts was het dan eindelijk zover… Bjorn mocht zich net als de andere start-piloten klaarmaken en instappen in de kart.

24u Olen 2015 - Bjorn neemt de leiding over

24u Olen 2015 – Bjorn neemt de leiding over

Na enkele opwarmingsronden werd de groene vlag gezwaaid en ging de race van start. Al meteen ging het 2e team opzij vermits deze als fun team reden, en niemand wou ophouden. Bjorn ging vlotjes, wat ook te merken was tijdens de opwarming, en kon naar de eerste plaats rijden tijdens zijn eerste stint en een 1:03.3 noteren.

Filmpje van Bjorn z’n eerste minuten hieronder, waarbij hij resoluut naar de leiding rijdt:

Na een 2 uur rijden was het dan de beurt aan Dieter, na de pilootwissel kwam hij net achter DWT op de baan, die toen de leiding overnamen. Dieter begon meteen goede tijden te rijden, maar DWT was net dat ietsje sneller, en ze konden dan ook de gap groter maken. Ondertussen waren de meeste teams al gewisseld van piloot en begonnen de gaps tussen de teams groter en groter te worden.

Na Dieter was het weer Bjorn zijn beurt, die net achter Ruben Boutens (The Dutch Value) de baan op komt, Ruben zat op dat moment in een goed kartje en reed heel vlot van Bjorn weg door constant onder de 1:03 te rijden. Heel sterk. Bjorn reed toen gemiddeld 1:03.5. Weer na een 2 uur net voor de wissel zat Ruben al terug in de bumper van Bjorn, dus we zaten één ronde achter op P1 na een 6 uur race. Nu nam Peter het stuur over, maar hij had moeite om 1:04 laag te rijden. Dit komt grotendeels door het extra gewicht van Peter (het vereiste minimumgewicht voor deze wedstrijd lag vrij laag; 75 kg). Uiteindelijk heeft Peter toch een mooie 1:03.9 kunnen lateren noteren en daarna was het alweer de beurt aan Dieter.

24u Olen 2015 - Dieter pusht hard

24u Olen 2015 – Dieter pusht hard

Dieter kon al snel weer op een goede pace rijden, en had met deze kart toch constante en goede tijden gereden, maar zijn 2e kart in deze stint lekte benzine aan de benzinetank. De marshals hadden dan ook een doek rond de tank geplakt, maar deze hing al vol met benzine en dit zorgde toch voor wat irritatie aan de benen bij Dieter. Matthias die de kart overnam van hem had er wat minder last van, maar kampte dan net zoals Peter met wat meer gewicht en kon met moeite in de 1:03 geraken.

24u Olen 2015 - Stefan jaagt op P2

24u Olen 2015 – Stefan jaagt op P2

Naar gelang de race verder verliep kwamen Cédric en Stefan binnengelopen. Eerst was het de beurt aan Cédric, die al heel snel een goede pace had en veel tijd heeft kunnen goedmaken op onze voorliggers. Hij kon een 1:03.2 noteren op zijn naam. Stefan nam op zijn beurt het stuur over en kon gelijkaardige tijden neerzetten. Verder omhoog kruipen richting P2 was enkel mogelijk als we nog zeer snelle karts kregen, maar P1 was sowieso al gaan vliegen.

Na Stefan was het weer de beurt aan Peter die toch een tikkeltje sneller was geworden doorheen de nacht en kon snelle 1:03.5 rijden. Hierna was het weer Stefan zijn beurt, vermits Christophe wat later ging toekomen en een stint van 4u ging rijden op het einde. Stefan kreeg een heel zwaar kartje, die onderin echt niets waard was. Met deze kart was DWT gestart, maar blijkbaar is er heel wat veranderd met deze kart sinds de start van de race. Spijtig wel, maar de 2e plaats was toch al gaan vliegen. We moesten ons enkel focussen om 3e te blijven want P4 was al een pak dichter gekomen. Na een zware stint van 2u gaf Stefan het stuur over aan Christophe voor een 4u lange stint, en dus 1 uurtje met deze zware kart.

Na enkele ronden kon hij de tijden matchen van Stefan en kon rustig wegrijden van P4. Na uiteindelijk de laatste kartwissel kregen we een goed kartje waarmee Christophe toch bij de snelste van de baan was. Hij was wel even betrokken geraakt bij een crash door een minder ervaren piloot die zichzelf rondzette buiten aan de eerste bocht na de start finish, waar hij een 20 seconden kwijt is geraakt, maar we hadden nog voldoende voorsprong op P4 dus het viel al bij al mee.

Ondertussen was ook teamgenoot Sander De Baets toegekomen om ons de laatste uurtjes van de race aan te moedigen.

Toen het begon te druppelen twijfelden we even om Cédric nog even in kart te zetten, maar het bleef bij lichtjes druppelen dus Christophe kon gewoon doorrijden.

Uiteindelijk werden we afgevlagd op P3 waar we heel tevreden mee zijn.
Dit is trouwens het vierde jaar op rij dat we aan deze race deelnemen en het vierde jaar op rij dat we als 3e afgevlagd worden, maar wel telkens met een andere bezetting! 🙂

24u Olen 2015 - podium

24u Olen 2015 – podium

Proficiat aan de winnaars, The Dutch Value en ook aan DWT die de 2e plaats veroverden.

Volledig resultaat:

24u Olen 2015 - resultaat

24u Olen 2015 – resultaat

Het was een leuke maar zware race voor sommigen. Zeker een aanrader om mee te rijden als je dit nog niet gedaan hebt!

Lees ook het nieuwsbericht op Kartzone.be.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.