100 miles Genk

By | 17/08/2015

Door de 8 uren van Bilzen te winnen in mei dit jaar mocht Traxxis een 100 miles race te Genk (die gaan om de 3 à 4 weken door) meerijden.
De keuze viel op 13 augustus.

Het team zou dus opnieuw gaan bestaan uit Christophe Verhoeven, Stefan Verhofsté en Nick Van Ostade, de 3 piloten die de 8 uren te Bilzen op hun naam wisten te schrijven.

Netjes op tijd toegekomen (na een best lange autorit voor sommigen).

Er stonden maar liefst 42 teams aan de start vandaag, waaronder ook enkele oude bekenden van ‘4Ever Karting’ (Frederik Everaert, Mario Kennes (zou met TDS uiteindelijk op P8 eindigen), Joeri Van Broeck, …) in der tijd, waar het voor de Traxxis-anciens ooit allemaal begonnen is. Een leuk weerzien!
Ook het tegenwoordig bekende gezicht van Johan Huygens zagen we aan de start verschijnen (zijn team van autominded zou uiteindelijk op P10 finishen).

Na de briefing etc. stapte Nick in om de kwalificatie van 20 minuten te starten. Christophe nam halverwege over en zette het team 9e op de startgrid. De kart had wat onderstuur, maar had wel een vrij goede motor.

Christophe nam meteen ook de start. Door het slim te bekijken lagen we na 2 bochten al op een vijfde plaats. Er volgden nog heel wat incidenten in de openingsronde en bijna ging het fout, maar we konden uiteindelijk toch P6 vasthouden na al het geduw en getrek.
We besloten om al een vroege wissel te doen (aangezien er 3 pilotenwissels te doen waren).
Het window om te tanken was tussen 45min en 1u30min wedstrijd.

In de briefing hamerden ze er op dat er in de ‘pitlane’ (eigenlijk het korte ‘Alonso’-circuit helemaal) stapvoets gereden moest worden.
Verschillende teams leken toch nog volle snelheid te gaan over dit circuit, en werden niet bestraft…

Het zag er even naar uit dat het nog hard zou beginnen onweren (er was op voorhand door de weermannen aangekondigd dat het de zwaarste onweer-dag van 2015 zou worden over heel België), maar de donkerste wolken schoven het circuit net voorbij, en de regen bleef uit tot ongeveer 30 minuten na het vallen van de geblokte vlag.

Voor de rest hadden we een goede pace, quasi altijd de snelste op de baan, en een lange tijd de snelste ronde op onze naam gehad. Toch zijn we pas een volledige ronde achter de winnaar over de streep gekomen (quasi in z’n bumper). Op het kleine circuit die een extreem lange pitlane is en waar er traag moet gereden worden zijn we veel tijd verloren. Wij deden dat maar andere teams niet.

Aangezien elk team 4 keer in de pit moet komen (3 pilotenwissels en 1 tankbeurt) kan daar heel wat tijd verloren/gewonnen worden, jammer genoeg…
Het niet gelijk zijn (en niet gelijk beoordelen) van de pitstops is spijtig genoeg een fenomeen dat we links en rechts nog horen van mensen die aan de 100 miles wedstrijden in Genk meedoen… Iets meer gelijkheid hier zou wel op z’n plaats zijn.

100 miles 13/08/2015 - podium

100 miles 13/08/2015 – podium


Proficiat aan MSE (Bart Paret, individueel) als winnaar, Nitro (onbekenden voor mij) op de 2e plaats (zo’n 30 seconden achter op P1) en BF Motorsport (Frederik Corstjens & Bjorn Simons) als derde (zo’n 39 seconden achter op P2).

Wij (Traxxis) dus op een vierde plaats (op minder dan 5 seconden achter P3, dus net geen podium), vlak voor nog een team uit Bilzen: Acuity P5 (Sebastiaan Vanschoonwinkel & een zekere Jan (de zoon van de uitbater van Bilzer Karting)).

De training die Bart de dag ervoor gedaan heeft wierp dus duidelijk z’n vruchten af. Hij had tijdens deze trainingssessies ook een lijstje gemaakt van de goeie karts, en had daarbij karts 4, 7, 9 en 37 vooraan staan. Niet helemaal toevallig dus waarschijnlijk dat we ook deze karts hoog zien finishen in de race.

100 miles 13/08/2015 - resultaat

100 miles 13/08/2015 – resultaat

100 miles 13/08/2015 - result @ screen

100 miles 13/08/2015 – result @ screen

One thought on “100 miles Genk

  1. Frederik

    Hoi hoi, mooie samenvatting van de afgelopen 100 Miles, en een knappe prestatie, wij van bf-motorsport hebben maar nipt voor jullie kunnen finishen, ik vond het echt spannend. Ik wil maar even benadrukken dat ook wij in de pitstraat heel rustig hebben gereden door al eerdere problemen van eerdere wedstrijden, ik vind het ook zeer jammer en geef jullie er volledig gelijk in dat ze bij sommige teams telkens serieus door de vingers kijken, wat in mijn ogen oneerlijk is ! maarja wat doe je eraan ?

    Groeten frederik

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.