Yoeri @ Blokken

By | 03/07/2015

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

Al jaren keek ik naar Blokken en zoals vele anderen dacht ik steeds bij mezelf: ‘Dat kan ik ook’. Na lang twijfelen mij dan toch ingeschreven voor de preselecties en na de succesvolle preselectie in juni 2014 was het na lang wachten eindelijk zover.

Op dinsdag 12 mei 2015 zakte ik af naar Videohouse om deel te nemen aan de opnames voor Blokken. Daar aangekomen werd ik na een welkomstdrankje naar boven geleid voor een briefing met de andere kandidaten. Eerst en vooral moesten we een kaart trekken, die kaart bepaalt de volgorde waarmee je aan de beurt komt. Er zijn namelijk 6 kandidaten voor 4 afleveringen, dus wanneer de eerste 2 afleveringen die opgenomen worden succesvol zijn, dan komen de laatste 2 kandidaten niet meer aan de beurt en mogen ze naar huis. Ik had nr. 3 getrokken, dus ik wist onmiddellijk dat ik aan de beurt ging komen. Na 2 opnames zelf gezien te hebben, mocht ik me klaar maken om deel te nemen aan de aflevering. Mijn tegenstandster hierin was Cindy Dedrie. Zij was ook een nieuwkomer aangezien de vorige kandidaat in het finale spel het 8-letter woord niet vond. Na de verplichte make up mochten we plaats nemen in de studio. We mochten nog even oefenen met de blokken en dit verliep vlot.

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

De eerste ronde ging gelijk opgaand. Cindy speelde goed mee en er was geen groot verschil merkbaar. Ik kon net iets meer punten scoren en mocht naar de Studio Brussel studio voor een streepje muziek. In werkelijkheid ga je niet naar de studio maar zit je gewoon op een stoel met een koptelefoon op. Na die onderbreking mocht ik terug plaats nemen. Ik slaagde erin om de 5 vragen allemaal correct te beantwoorden en kon zo de maximum score van 300 punten behalen. Hierdoor nam ik een duidelijke voorsprong op Cindy. In de derde ronde kon ik hier op verder bouwen en al snel werd duidelijk dat ik de finale ging spelen. In die finale ging het moeizaam. Ik kreeg als tip ‘opvoeden’ maar kon niet onmiddellijk het woord vinden. Ik probeerde geconcentreerd verder te quizzen om zo meer letters te krijgen. Een 10 tal seconden voor het einde krijg ik eindelijk de beginletter waar ik zo lang naar op zoek ben, en zie ik direct het woord ‘Fopspeen’. Wat een opluchting!!! Ik kan sowieso al met een goed gevoel naar huis en ga ook zeker niet met lege handen naar huis.

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

De 2de aflevering speel ik tegen Tobias uit Eeklo. Al snel merk ik dat ik het niet gemakkelijk krijg want hij is razend snel bij het afdrukken. Ik kom ook aan de beurt maar niet vaak genoeg om veel punten te scoren. Na de eerste ronde moet ik al onmiddellijk achtervolgen en mag ik als eerste aan de 2de ronde beginnen. Hier gaat het echt niet vlot en kan ik maar 20 punten scoren, een serieuze teleurstelling. Gelukkig scoort Tobias nog minder in deze ronde, hij haalt slecht 10 punten. De 3de ronde blijf ik het moeilijk hebben, wat ik ook probeer, Tobias is steeds sneller. Na een tijd begin ik me dan ook af te vragen of mijn drukknop wel goed werkt. Ondertussen kijk ik al tegen een aanzienlijke achterstand. Net op het moment dat ik me bijna neerleg bij de nederlaag, komt er een totale ommekeer. Tobias is aan de beurt en wil het antwoord Palermo geven, maar bedenkt hem halverwege het woord en zegt Italië, wat fout was. Ik zeg vervolgens Palermo en kan daardoor 2 lijnen op het bord scoren. Ik ben plots terug in de wedstrijd. De volgende vraag is terug voor Tobias maar de laatste 2 vragen zijn voor mij. Met het antwoord op de vraag: ‘Wie stoot zich geen 2 maal aan dezelfde steen?’ win ik uiteindelijk de aflevering met 10 punten verschil. Even weet ik niet wat te zeggen, wat een comeback heb ik net verwezenlijkt. Ik mag terug naar de finale om jacht te maken op alweer 1000 € en een ticket voor een 3de aflevering, die zal opgenomen worden in augustus. Als tip krijg ik ‘Nieuws’. Ik blijf geduldig quizzen op zoek naar letters en dit lukt ook aardig. Al snel kan ik 2 lijnen scoren en dit bezorgt me ook aardig wat letters, maar de beginletter ontbreekt. De tijd dringt en ik concentreer me volledig op de vragen. Uiteindelijk krijg ik de beginletter niet te pakken. Hierdoor kan ik jammer genoeg het woord niet vinden. Het woord was uiteindelijk ‘Bulletin’. Een niet alledaags woord dat me uiteindelijk de nek om doet. Ik kan met opgeheven hoofd de studio verlaten. Ik heb me niet belachelijk gemaakt en ga met 1500 € op zak naar huis.

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

Yoeri @ Blokken

Via deze weg wil ik ook Traxxis collega’s Sander De Baets, Ward Maenhout en Bjorn Vermeulen bedanken voor de steun tijdens de opnames. Dit heeft me zeker geholpen bij de opnames.

Hieronder nog enkele foto’s (jammer genoeg geen met Ben Crabbé er bij ;)).

This slideshow requires JavaScript.

Uitzendingen op één waren op 25 en 26 juni 2015, waar we te JPR Sint-Niklaas op groot scherm naar keken, opnieuw met oa. Ward en Sander.
Voor de personen die dit lezen en de afleveringen niet zagen: herhalingen volgen misschien later nog 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.