7e en 14e plaats voor Traxxis @ unieke streetrace te Sint-Eloois-Winkel

By | 24/07/2015
Kart Events Belgium – logo

Kart Events Belgium – logo

Op 12 juli werd de unieke straatrace georganiseerd door kart-events.be. Het is een wedstrijd die door menig kartliefhebbers aangestipt staat als “niet te missen wedstrijd” – daar deze race doorgaat op straten van de dorpskern van Sint-Eloois-Winkel. De meeste andere “streetraces” gaan door op pleinen of parkings. Een deel van Sint-Eloois-Winkel werd speciaal voor dit evenement afgezet en dit leidde tot een zeer unieke ervaring.

We hadden ditmaal 2 teams afgevaardigd. Enerzijds kregen we de vraag van Kartzone.be om een team samen te stellen. Hierin zouden deelnemen:

 • Sander De Baets
 • Stefan Verhofsté
 • Ward Maenhout
 • Jochen Hebbrecht

Dit team zou rijden onder de naam: Kartzone.be by Traxxis

Anderzijds hadden we ook een 2e team met als piloten:

 • Bjorn Vermeulen
 • Dieter Nielandt
 • Yoeri Van der Gucht
 • Nick Van Ostade
 • Kenny Verbinnen

Dit team reed onder de naam Traxxis.

Aanwezige supporters: Luc Hebbrecht (supporter & fotograaf – dank voor de foto’s!) en Hugo Vermeulen (met partner).

Voor Jochen was het een leuk weerzien. Hij heeft gedurende een lange periode afwezig geweest (druk bezig geweest met het plaatsen van een nieuwbouwwoning). Het was zijn eerste echte endurance race sinds lange tijd en het was vooral uitkijken hoe hij zou presteren.

Het was erg vroeg dag, daar we ten laatste ons om 08u30 moesten aanmelden. Sint-Eloois-Winkel is nu voor de meeste piloten ook niet echt bij de deur. De ene persoon had het precies al wat gemakkelijker dan de andere om er op tijd te geraken … (de activiteiten de dag voordien buiten beschouwing gelaten).

Bij het toekomen merkten we al direct een leuk circuit. Het centrum van het dorp, aan de kerk, was afgesloten met nadars en een leuk circuit bleek zich uitgestrekt over Sint-Eloois-Winkel. We verzamelden in de lokale brandweerkazerne waar kart-events.be voor een stevig en lekker ontbijt gezorgd had. Na de nodige krachtvoer kregen we een briefing van organisator Siebert. Nieuw bij deze race was de kartwissel die uitgevoerd zou worden halverwege de koers. Bovendien week Siebert af van zijn 2 verplichte pilotenwissels en maakte hij er 3 van. Dat maakte de strijd wat eerlijker tussen de teams die met 2, 3 en 4 piloten rijden.

Teams werden onderverdeeld in 2 categorieën: enerzijds de PRO drivers (gevorderde piloten, reden op een op minimum gewicht van 75kg), anderzijds FUN drivers (teams die echt zuiver voor het plezier rijden). Beide Traxxis teams reden in de PRO klasse.

We kwamen ook enkele bekende namen tegen:

 • LRT (Matts Breckpot, Sébastien Lamarque, Erin Parijs)
 • XploZiv (Frederik Rambout, Jeffrey …)
 • MRT (Koen Martens, Kris Cools)
 • BlueStar racing (Gregory Laporte, Yoan Médart, Bastien Cabrera)
 • FSA racing – Scott (Johan ‘Jokke Vlo’ Huygens, Olivier Delamalle)
Streetrace SEW - Traxxis flag

willekeurige supporter bij de Traxxis-banner

De qualify leverde volgend resultaat op:

 1. P LRT Kart 13
 2. P Jovatech Kart 6
 3. P Electro Eddy Mertens 2 Kart 16
 4. P XploZiv Kart 5
 5. P Electro Eddy Mertens 1 Kart 12
 6. P Traxxis Kart 25
 7. P MRT Kart 2
 8. P Roggeman groenten en fruit Kart 27
 9. P Kartzone.be Kart 17
 10. P Red attack 2 Kart 21
 11. P 1ste Dynamixx Kart 7
 12. P Roggeman groenten en fruit kart 26 R1
 13. P Red attack 1 Kart 20
 14. P Ostend Grand Prix Kart 19
 15. P Blue star racing Kart 23
 16. P Sanitair Verhamme Kart 31
 17. P VDK Helux Kart 15
 18. P FSA 17 Kart 18
 19. P FSA Racing-scott Kart 11
 20. P Monkeyracer Kart 29
 21. P Laco motorsport Kart 22
 22. P Unknown Territory Kart 24
 23. P Copkillers Kart 14
 24. F autobedrijf Naessens Kart 10
 25. F Brick- Eurosteel Kart 4
 26. F Moyaert BVBA Kart 3
 27. F Carosserie Mouton Kart 1
 28. F Team nitro Kart 8
 29. F Rechte deure Kart 9
 30. F Brick eurosteel 2 Kart 30

Tijdens de qualify bleek een stuk van het circuit tijdelijk verlegd geweest te zijn (door een incident). Hierdoor konden enkele teams een zeer scherpe chrono tijd neerzetten. Beide Traxxis teams hebben hiervan niet kunnen profiteren en starten uiteindelijk op de 6e en 9e plek. Nochtans kon Stefan gedurende lange tijd P2 vasthouden. Ook BlueStar bleek hiervan niet te kunnen geprofiteerd te hebben en moest noodgedwongen starten op P15.

Het viel ons al meteen op dat er een mooi deelnemersveld aanwezig was. Enkele sterke teams, de concurrentie mocht er zijn!

Streetrace SEW - small street

Impressie hoe smal sommige stukken waren om zich door de dorpskern te wenden

Bij Kartzone.be by Traxxis nam Stefan de start, bij Traxxis was dit Bjorn. Stefan moest aanklampen bij zijn voorganger en het was alles uit de kast halen om rond die 9e plek te blijven. Opschuiven naar voor zat er nog niet direct in. De kart van Stefan miste precies net dat tikkeltje vermogen. Bjorn reed een zeer sterke stint en kon zich mooi opwerken naar voor.

Even een opschudding toen een deel van het circuit terug verlegd werd en er opnieuw een shortcut tevoorschijn kwam. Leiders LRT en Jovatech profiteerden hiervan maar werden al snel teruggeroepen door de organisatie. Het is en blijft de bedoeling het circuit te volgen.

Ward in de kart

Ward in de kart

Stefan liet geen steken vallen en kon uiteindelijk na 52 ronden het stuur doorgeven aan Ward. Stefan haalde een toptijd van 01:08:52.
Ward probeerde ondertussen terug naar boven te werken. Na 80 ronden werd hij binnengehaald voor de verplichte kartwissel. Die ging vlot en we hoopten op een betere 2e kart. Maar al snel bleken onze tijden niet te dalen 🙁 … Bovendien geraakte Ward ook nog eens vast in een incident waarbij het circuit was afgesloten en Kartzone by Traxxis verloor hierbij nog eens 8 seconden. Hij haalde een toptijd van 01:08:61. De kartwissel voor het andere team ging ook vlot, al hadden zij minder geluk. De kart die ze nog toegewezen kregen bleek ondermaats te presteren.

Na 102 rondes was het dan de beurt aan Jochen. Hij kon vrij snel wel mooie tijden rijden, maar was helaas niet zo constant als de koplopers. Zijn tijd was wel iets scherper dan Ward, maar nog te kort om de leiders te gaan inhalen. De kart bleek alleszins voor Jochen beter te presteren dan de eerste. De motor was iets sterker. Helaas werd Jochen ook nog eens geblokkeerd in een smal straatje (2 karts vast op elkaar) waardoor hij 12 seconden moest prijsgeven. Hij kon de tijd van Stefan wel verscherpen naar 01:08:51, maar aangezien de 2e kart duidelijk beter was dan de eerste, was dit niet sterk genoeg gepresteerd om Kartzone.be by Traxxis terug naar een podiumplaats te rijden. Er zijn geen plekken verloren, maar ook helaas geen gewonnen.
Ondertussen heeft het andere Traxxis team gevraagd om een kartwissel uit te voeren, daar zij helaas niet konden meestrijden. Zij kregen van de organisatie een andere kart die gelukkig iets beter presteerde.

Uiteindelijk nam Sander het stuur over van Jochen en hij kan vrij snel scherpe tijden neerzetten. In het begin was het nog wat zoeken naar het juiste ritme, maar na +- 10 laps verpulverde hij de beste laptime van het team met 0,5 seconden. Kartzone.be by Traxxis reed op plaats 7 en Sander reed zelfs in zijn stint een toptijd van 01:07.90. Op de kop toe reed Sander nog eens super constant. Het was ontzettend spannend met het team op plaats P6 (FSA karting – Scott) waarbij Sander en Jokke Vlo elkaar voortdurend afwisselden. Het was een mooie battle om te zien. Uiteindelijk haalde FSA karting – Scott het nog voor Kartzone.be by Traxxis. Beide teams waren bij de 4 snelste op de baan, en maakten heel wat terrein goed op de piloten voor hen. Enkel de leiders (BlueStar) liepen nog een handvol seconden verder uit.

Strijd tussen Kartzone.be by Traxxis en FSA karting - Scott

Strijd tussen Kartzone.be by Traxxis en FSA karting – Scott

De uiteindelijke uitslag:

 1. P Blue star racing Kart 23
 2. P LRT Kart 13
 3. P Ostend Grand Prix Kart 19
 4. P Jovatech Kart 6
 5. P MRT Kart 2
 6. P FSA Racing-scott Kart 11
 7. P Kartzone.be Kart 17
 8. P 1ste Dynamixx Kart 7
 9. P Electro eddy mertens 2 Kart 16
 10. P Sanitair Verhamme Kart 31
 11. P Laco motorsport Kart 22
 12. P Red attack 1 Kart 20
 13. P Roggeman groenten en fruit Kart 27
 14. P Traxxis Kart 25
 15. P Red attack 2 Kart 21
 16. P FSA 17 Kart 18
 17. P XploZiv Kart 5
 18. P VDK Helux Kart 15
 19. P Roggeman groenten en fruit kart 26 R1
 20. P Unknown Territory Kart 24
 21. P Electro Eddy mertens 1 Kart 12
 22. P Monkeyracer Kart 29
 23. P Copkillers Kart 14
 24. F autobedrijf Naessens Kart 10
 25. F Team nitro Kart 8
 26. F Moyaert BVBA Kart 3
 27. F Brick- Eurosteel Kart 4
 28. F Carosserie Mouton Kart 1
 29. F Rechte deure Kart 9
 30. F Brick eurosteel 2 Kart 30

BlueStar reed een immense inhaalrace met vooral een ijzersterke Gregory Laporte. LRT moest helaas de duimen leggen nadat ze 80% van de koers op kop hadden kunnen rijden. De laatste podiumplaats was voor Ostend Grand Prix. Dit team bestond uit slechts 1 piloot. Knap werk aan de persoon die 4u alleen bleef rijden.

Het 2e team, Traxxis, kende minder geluk en bij de kartwissel bleken ze geen goed kartje te loten (achteraf in twijfel getrokken door Siebert, maar onmogelijk nog achteraf te vergelijken). Zij vielen helaas terug naar een 14e plek.

Streetrace SEW - podium

vlnr: LRT – BlueStar – Ostend GP

Ter volledigheid: het podium bij de FUN klasse:

 1. Autobedrijf Naessens
 2. Team Nitro
 3. Moyaert BVBA

Net zoals andere races kunnen alle tijden opgevraagd worden via MyLaps.com.

Lees ook het nieuwsbericht op Kartzone.be.
Meer reacties en verslagen etc. op het Kartzone.be forum.

Enkele leuke video’s (met dank aan Frederik Rambout):


2 thoughts on “7e en 14e plaats voor Traxxis @ unieke streetrace te Sint-Eloois-Winkel

 1. Juisseppe Amigoss

  Hadden wij het geweten dat een extra kartwissel toegestaan werd – zoals bij jullie – , dan hadden wij die slechte kart, die jullie kregen na de kartwissel, ook kunnen wisselen , want daardoor kwamen wij gewoon niet aan de bak in de chronos en in de eerste sessies, dedoeme toch! MEt de tweede kart konden wij uiteindelijk toch nog twee plaatsen beter maken maar de schade was opgelopen en foetsie onze strijd met de heftige mannen…. We hadden ze minstens eens het vuur aan hun schene kunnen leggen , en nu dus niet! Jammer!Jammer! Jammer!

  Reply
  1. Sander De Baets

   Het is niet zozeer een kwestie van een kartwissel die “toegestaan” is. Als je het gevoel hebt dat er iets aan scheelt omwille van een mechanisch defect kan je altijd de pit binnenkomen en aan de marshals vragen dat er naar gekeken wordt en/of er een vervangkart gegeven wordt.

   Bovendien is het niet zeker dat het hier om dezelfde kart gaat. Kartwissels gebeurden niet op nummer, dus het is geen zekerheid dat onze tweede kart jullie eerste was.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.