Mol in Action – 2u race 2014

By | 06/10/2014
affiche 2u-race Mol in Action

affiche 2u-race Mol in Action

Traditiegetrouw eind september/begin oktober, net als vorig jaar dus, vond er opnieuw een 2u-race plaats te Mol in Action. Aangezien de race vlak voor de Belkart-manche te Mol plaatsvindt is dat ook de ideale training, zo dachten ook enkele Traxxis-piloten. Belkart piloten konden bovendien van een extra korting genieten.

De race was al snel volzet, met maar 1 Traxxis team op de deelnemerslijst, maar doordat er op het laatste moment nog een team afzegde konden we toch nog een tweede team afvaardigen.

  • Traxxis.be
    • Nick Van Ostade
    • Christophe Verhoeven
  • Traxxis.nl
    • Nicolas Leroy
    • Peter Neefs

Tijdens een korte briefing werden de karts verloot onder de teams. Traxxis.be had een beetje geluk dooreen goede middenmoter te loten en Traxxis.nl had net iets minder geluk met een gewone middenmoter. Kon beter maar kon ook slechter dus. Er werd ook nog meegedeeld dat het minimumgewicht 75 kg was en er 1 verplichte pitstop was. Nicolas en Peter mikten op het podium maar dat zou misschien wel moeilijk kunnen zijn aangezien ze met toch wat overgewicht zitten tov. de 75 kg :p Christophe en Nick moesten toch wel voor de overwinning kunnen gaan volgens de meeste aanwezigen.

Nick in de kart

Nick in de kart

Tijdens de 15 min kwalificatie werd het al snel duidelijk dat Christophe er oppermachtig was. Na amper 5 minuten stond hij ruim op pole, Nick nam op het einde van de kwalificatie nog over omdat hij de koers zou gaan starten. Voor Nicolas en Peter was het spannend voor de 3e plaats op de startgrid tussen hen en Daan Vanhamme (die reed onder teamnaam Kweetniet, samen met Nick Theunens). Nicolas wist een snellere tijd neer te zetten dan Peter die nog net genoeg was voor P3 voor de start. Op P2 stond Rob Vancraenendonck voor Thaimoklima gekwalificeerd (die reed samen met Es).

Nicolas vanuit de pitlane

Nicolas moedigt teamgenoot Peter aan vanuit de pitlane met een megafoon.

De start van de wedstrijd verliep redelijk vlekkeloos, de eerste 5 minuten wisten Nick en Rob samen weg te rijden van het hele pak. Daan kwam Peter voorbij en die kon net niet aanpikken. Nelis Management kwam Peter ook nog voorbij en zelfs enkele rondes later ook nog Daan. Nick kon vooraan heel langzaam een voorsprong opbouwen op Rob die ook een zeer strakke pace had. Langzaamaan naar halverwege de koers weet Peter opnieuw het gat te dichten met Daan en komt hij hem voorbij. Ze rijden bumper aan bumper verder tot aan de pilotenwissels. Nicolas nam over van Peter en Nick Theunens nam over van Daan. Meteen bumper in bumper voor P4 en P5. Nelis management had intussen ook gewisseld en hadden nu een iets zwaardere piloot aan het stuur. Nicolas en Nick kwamen snel dichter en reden al snel op P3 en P4. Het zou dus nog spannend gaan worden voor de laatste podium plaats. Christophe had ondertussen overgenomen van Nick en deed wat we van hem gewoon zijn. Met een hele strakke pace verder weg rijden van iedereen. Met de snelste ronde op zak kon hij zelf op 5 minuten voor het einde Es voor Thaimoklika op P2 nog dubbelen. Ondertussen was Nick Theunens toch voorbij Nicolas geraakt na 30 minuten er achter te zitten. Nicolas vond het heel spijtig voor Peter en hem dat hij het podium toch nog uit handen gegeven had. Maar toch nog een knappe prestatie met gemiddeld 8 kg overgewicht!

Nick in de kart

Nick in de kart

Aan de zijlijn waren er ook nog genoeg Traxxis supporters aanwezig. Zowel de ouders van Christophe als die van Nick kwamen gezellig hun zondagavond slijten. Ook nog Kurt (vader van Nicolas), Fabricia (vriendin van Nick), Kenny Verbinnen en Stefan Verhofsté waren erbij om de rangen te versterken 🙂

Wedstrijd die gedomineerd werd door Traxxis met Christophe en Nick. Ook Peter en Nicolas toonden hun snelheid.
Benieuwd hoeveel Traxxis-leden een podiumplaats bemachtigen tijdens de aankomende Belkart manche! Afspraak op 19 oktober 😉

Hieronder nog een volledige(re) uitslag, en een kort verslagje van Christophe:

Uitslag:

01. Traxxis BE (Christophe Verhoeven & Nick Van Ostade) – 195 laps – 36.512
02. Thaimoklima (Rob Vancraenendonck & Opnithi Puyato) – 194 laps – 36.818 (+ 1 lap)
03. Kweetnie (Daan Vanhamme & Nick Theunens) – 194 laps – 36.672 (+ 22.573)
04. Traxxis NL (Peter Neefs & Nicolas Leroy) – 194 laps – 36.913 (+7.080)
05. Nelis Management (Johan Nelis & Anton Nelis) – 194 laps – 36.906 (+0.870)
06. Fat Bastard Racing (Thomas Zels & Philippe Kerssebeeck) – 192 laps – 37.205
07. 1stkart (Dirk Baele & Brandon Convents) – 192 laps – 37.059
08. Senca (Jarne Verbraecken & Inne Van de Plasse) – 191 laps – 37.170
09. Oldrookie (Brent Pelkmans & Kurt Eeckhout) – 191 laps – 36.864
10. Super Heavy (Sebastian Vanschoonwinkel & Bjorn Happaerts) – 191 laps – 37.201
11. Milan Racing (Jimmy Huysmans & Milan De Laet) – 191 laps – 37.159
12. RT Racing (Tim Beerens & Robin Daems) – 190 laps – 37.264
13. Winter 1 (Ludo De Winter & Marc De Winter) – 188 laps – 37.427
14. Theunissen Motorsport (Glen Haex & Ben Theunissen) – 184 laps – 37.322

Christophe z’n verslagje, zoals op het KartGrid Forum:

15 min qualify, ik begon daarmee aangezien Nick de race zou starten.
M’n 2e hotlap een beetje mispakt en de bakken geraakt, maar wel goed voor een tijd van 36.690, wat de pole opleverde. (Zonder bakken te raken had ik ook nog een 36.72 gereden.)
Start van race was dus voor Nick. Zeer propere start en hij had samen met Rob meteen klein gaatje.
Rob bleef een tijdje plakken, maar wanneer ze begonnen met dubbelen verloor hij wat tijd. Qua tijden zaten ze echt wel close!
Vlak voor de pitstop hadden we 7 sec voor op Thaimoklima en dat zou normaal wel genoeg moeten zijn om onze pilotenwissel uit te voeren (wij moesten lood versleuren, terwijl Rob & Es met hetzelfde lood reden).
Als één van de laatste gewisseld en kwam zoals gehoopt terug op de baan als P1.
In het begin was het toch even zoeken naar goed ritme, want ik was niet echt constant bezig, maar na 5 min was dat ook weer van de baan en kon het zo constant mogelijk rijden beginnen!
De 5 sec die we na pitstop nog voor lagen op Thaimoklima zijn op een uurtje nog een volledige ronde geworden, wat me toch wel wat verbaasde eigenlijk…
Zelf dus heel erg tevreden met ons resultaat! Nick (Ozzi) was ook zeer tevreden met z’n ‘ontmaagding’ bij Traxxis (eerste overwinning onder de Traxxis-vlag :)) 😀 (y)
Het was fijne race en iedereen heeft fair gereden! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.