8u van FKI

By | 23/09/2014

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op de autoloze zondag eind september de 8u race in FKI gehouden.
Dit jaar was Traxxis weer heel goed vertegenwoordigd met maar liefst 4 deelnemende teams.

 • Traxxis Hangover
  • Stefan Verhofsté
  • Cédric Wauters
  • Yoeri Van der Gucht
  • Kenny Verbinnen
 • Traxxis Nozzi
  • Ward Maenhout
  • Dieter Nielandt
 • Traxxis F40
  • Jerry Wolles
  • Detlef Pahl
  • Tim Wuyts
  • Peter Van Hooydonk
 • Traxxis Academy
  • Christophe Verhoeven
  • Tazio De Laet

Bij de aanwezige supporters vonden we verder ook nog Nicolas Leroy, Sander De Baets en Peter Neefs terug. Zij zouden de race niet meerijden maar konden wel voor hun teamgenoten supporteren!

Yoeri

Yoeri

Traxxis Hangover koos voor deze ludieke gelegenheids-teamnaam omdat ze daags voordien allen naar Sunset Festival geweest waren om de festivalzomer in stijl af te sluiten 🙂
Ward zou oorspronkelijk met Nick Van Ostade (‘Ozzi’) rijden, maar die moest afzeggen omwille van een blessure aan z’n ribben. Ward doopte z’n team dan maar als ‘Traxxis Nozzi’.

Kenny

Kenny

In Traxxis Academy gaven we de kans aan Tazio De Laet om onder de vleugels van Christophe z’n eerste echte endurance mee te rijden. Tazio is een vrij ‘nieuwe’ piloot in ons milieu, maar heeft vroeger wel bepaalde jaren aan outdoor karting gedaan met z’n eigen kart. Hij is soms terug te vinden in Yeti Karting (Eeklo) als marshal, en rijdt sinds dit jaar ook Belkart mee. Hij verbetert snel en zal snel z’n plaats vinden in de groep. Afwachten, maar misschien wel Traxxis-materiaal 😉
Traxxis F40 huisvestte de ‘oude garde’, allen heel ervaren piloten die al jaren meedraaien, en ondertussen ook een bepaalde leeftijd bereikt hebben. Allen zijn ze meer dan 40 jaar oud. Maar daarom zeker niet minder snel!

Stefan & Kenny

Stefan & Kenny

Het werd uiteindelijk een heel geanimeerde race. ‘s Ochtends lag de baan nog nat, en dat beïnvloedde de kwalificatie en het begin van de race natuurlijk behoorlijk.
Kenny kon een mooie qualify rijden en startte vrij vooraan. Onze andere teams startten ergens halverwege het pak. Zegt natuurlijk nog maar weinig, en hangt ook samen met de beginkart die je geloot hebt.

Stefan

Stefan

Het administratie-gedeelte (software) van de race dat bijhield welke piloot aan het rijden was, hoeveel pilotenwissels er al geweest waren en hoeveel uur er al op 90 kg gereden was (elk team diende minimaal 2 uur op 90 kg rijden) is ontwikkeld door Ward, maar jammer genoeg liep er iets mis bij het gebruik er van en moest Ward ingrijpen om bepaalde zaken manueel te corrigeren.
Hierdoor moest Ward echter noodgedwongen zijn team opgeven, en stond die kart ook vrij lange tijd aan de kant, waardoor Ward z’n team natuurlijk helemaal terugviel in het klassement en geen aanspraak meer kon maken op een mooi resultaat.
Doordat deze kart aan de kart stond konden supporters die interesse hadden ook nog eens instappen, wat natuurlijk wel leuk was 🙂 Zo reed Nicolas een behoorlijk stuk van de race, en kon ook oa. Sander op het einde van de race ook nog enkele rondjes rijden en de layout eens aan de tand voelen.

Dieter

Dieter

In de race zelf reden enkele piloten heel sterke stints, terwijl andere naar eigen zeggen niet tevreden waren over hun prestatie.

resultaat 8u FKI 2014

resultaat 8u FKI 2014

Ons best-finishende team was dus Traxxis Hangover dat op een 7e plek wist te eindigen. Op de 8e plek vonden we Traxxis F40 terug, terwijl ook Traxxis Academy een heel mooie top 10 plaats kon laten noteren!
Traxxis Nozzi reed niet de hele race (ongeveer 3 kwartier niet gereden), en finishte dus achteraan (uiteindelijk op slechts 1 rondje van het laatste team dat wel de hele race uitreed :p).

Proficiat aan het podium! Winnaars waren uiteindelijk Ruben Boutens met Rico Haarbosch. Op de tweede plek het team met favorieten van Matts Breckpot. Derde plek was voor DWT Racing die net als in Bilzen enkele weken terug Mathias Grooten ingehuurd hadden, en daar de resultaten van konden plukken.

Voor meer foto’s verwijzen we naar Facebook! Dank aan de fotografen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.