Traxxis-piloten zeer snel in Yeti Karting

By | June 2, 2014

Yeti Night of the Kart

Yeti Night of the Kart

Op 30 mei organiseerde Yeti Karting te Eeklo een ‘Night Of The Kart’, om hun 1 jaar bestaan te vieren.
Traxxis was ook met een delegatie aanwezig voor de wedstrijd en de afterparty, en kon ook nog eens met enkele van de mooiste prijzen naar huis.

Aanwezig voor Traxxis:

  • Sander De Baets
  • Stefan Verhofsté
  • Yoeri Van der Gucht
  • Dieter Nielandt

Ook Bjorn Vermeulen kwam supporteren, maar hij kon niet meer meedoen omdat alle plaatsen ingenomen waren.

Yeti Karting is een vrij recente karting (iets meer dan een jaar oud), waar ze met een vloot elektrische karts rijden (op een indoor schaatsbaan die geasfalteerd werd). Er zijn in Europa nog niet veel kartings waar er met elektrische karts gereden wordt, en het vergt toch een ietwat andere rijstijl.

De Traxxis piloten konden er duidelijk vrij snel aan wennen en alle deelnemende piloten wisten in de top 10 te eindigen!

Het concept was dat iedereen 2 sessies (niet meer, niet minder) mocht rijden tussen 19u en middernacht en een zo snel mogelijke tijd neerzetten. Zoals verwacht wachtten de kleppers tot op het allerlaatste om te rijden, en ook wij hadden ons sessies pas laat gepland.
Het was daarom wat uit de boom kijken.
De snelste tijd rond 23u was een 34.45, die al een tijdje op de tabellen stond.
Zowel Sander als Stefan wisten er in hun eerste sessie (met nog 3 te gaan) onder te gaan, waarbij Sander een 34.393 reed en Stefan een 34.409. Sander had het gevoel dat er nog meer inzat aangezien de batterij van zijn kartje al na 6 ronden plat was.
Ook Yoeri en Dieter reden een behoorlijk tempo, en hun tijden waren meteen top 10 waardig, en dat voor hun eerste sessie ooit in Yeti (Stefan en Sander hadden er wel al enkele keren gereden, een 8 à 10 sessies in totaal het voorbije jaar).

De sessie erna (hierna maar 2 meer) was het de beurt aan de snelste thuispiloten, die tot op het allerlaatste moment gewacht hadden om hun sessies te rijden. De snelsten onder hen slaagden er in om de snelste tijd scherper te zetten naar een 34.3x.

De sessie erna (hierna maar eentje meer) was het weer aan de Traxxis-jongens. Sander deed z’n uiterste best om de snelste tijd te halen in een iets minder kartje dan z’n eerste, en slaagde daar ook in! 34.254 was tevens de snelste tijd die er dit jaar al gereden was. Stefan verbeterde ook naar een 34.383, Yoeri dook ook in de 34.4x, en Dieter kwam met een 34.6x ook al aardig in de buurt.

De allerlaatste sessie was het dan weer de beurt aan de thuispiloten, die er elk al honderden sessies in Yeti op hebben zitten, en dus hopen ervaring hebben en de elektrische karts al helemaal gewoon zijn. Hier zou alles beslist worden. Ze probeerden elkaar met 3 te helpen, en ze reden met 3 nagenoeg dezelfde tijden. Ze bleven echter allen steken op 34.28x, en konden de overwinning niet meer afnemen van Sander, maar konden wel Stefan nog naar plek 5 verwijzen.

Yeti Night of the Kart - winnaars & promogirls

Yeti Night of the Kart – winnaars & promogirls

De prijsuitreiking volgde, en we zagen Sander op 1, Stefan op 5, Yoeri op 6 en Dieter op 10! Aangezien enkel de top 10 in de prijzen viel (mooie prijzenpot overigens, ter waarde van ongeveer 500 €), konden alle deelnemende Traxxis-piloten dus naar huis met een mooie prijs!
Alle nog aanwezige winnaars (8 van de 10) mochten nog op de foto met de bevallige Red Bull promogirls, er werd gratis Red Bull uitgedeeld aan iedereen, en de afterparty met dj kon starten!

Mooi concept!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.