Goodwill Karting Olen – 24u race 2013 – qualify

By | 15/07/2013

Net zoals vorig jaar (klik hier voor het verslag van de editie van 2012) staat de 24u van Olen weer op de agenda.

Format is zowat hetzelfde gebleven als vorig jaar, wat ook betekent dat de kwalificatie opnieuw ettelijke weken voor de eigenlijke race plaatsvindt. Deze qualify was deze keer op zaterdagavond 13 juli. Zoals je in het verslag van vorig jaar kon lezen was toen het probleem dat de meeste van ons al in Duitsland zaten voor het KWC. Dit probleem herhaalt zich dit jaar, maar in mindere mate, in die zin dat slechts enkele piloten reeds in Denemarken zitten voor het KWC. De rest vertrekt eerstdaags.

Het plan voor de 24u van Olen dit jaar is om 2 teams in te schrijven. Met één team willen we resoluut voor het podium gaan (waarschijnlijk Stefan, Cédric, Christophe V en Kenny V), terwijl het andere team eerder een fun-team is dat tevreden zal zijn met top 10 (of misschien zelf dat niet :p), waar alle andere Traxxis-leden die ook zin hebben in een tof weekend welkom zijn (vermoedelijk Sander, Yoeri, Ward, Bjorn, Dieter, Jochen, …). De uiteindelijke teamverdeling zal op de 24u zelf wel duidelijk worden…

In totaal stonden maar liefst 23 teams aan de start, en bij elk team was ten minste één piloot aanwezig om de qualify te rijden. Sterk! Dit zijn nog 3 teams meer dan vorig jaar, en het niveau lijkt ook weer opnieuw hoger. De etmaal-races zitten in de lift, zo lijkt 🙂

Voor ons fun-team was Sander De Baets present in Olen om de qualify te rijden, terwijl voor het andere team zowel Christophe Verhoeven als Stefan Verhofsté aanwezig waren. Overigens niet de enige Traxxis-piloten die enkele snelle rondjes zouden rijden; ook Levi Wouters was er bij (voor team Action Kart 2), en ook (ex-)lid Kevin Lemmens was er bij met z’n eigen team, voor de gelegenheid genaamd “Westelhof NRS”.
Voor Sander was het z’n eerste optreden in Olen dit jaar, de rest was er ook al bij op de 6u race ter gelegenheid van de opening van de kombocht (klik hier voor het verslag daarvan).

Het werd een toffe maar lange (en warme) avond, waarbij uiteindelijk het resultaat was dat Sander nipt uitgeschakeld werd voor Q4 en op P9 zal moeten starten met het fun-team, terwijl Christophe het andere team op P6 kon kwalificeren. Niet de beste resultaten, maar een 24u-race is lang natuurlijk, en een qualify is zeker niet het belangrijkste 🙂
Levi Wouters maakte op heel wat mensen heel wat indruk door zich heel sterk op P2 te kwalificeren, voor Kevin Lemmens en achter thuisrijder Matthias De Clercq, die heel sterk de pole pakte.

Een volledig resultaat zie je hieronder:

24u Olen 2013 - qualify result

24u Olen 2013 – qualify result

De eigenlijke race staat gepland voor het weekend van 10 en 11 augustus, maar eerst en vooral is er voor de meesten onder ons natuurlijk nog het Kart World Championship in Denemarken! Wish us luck! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.