Cédric Wauters – Tiger Avon Super 7 Trophy

By | 05/04/2013

BSOT logo

BSOT logo

Na er zo dicht bij te zijn geweest (en volgens velen zelf onterecht niet als winnaar verkozen) tijdens de wedstrijd voor het RACB Nationale Stuurwiel in het najaar van 2012 (lees hier!) kon Traxxis-lid Cédric Wauters zijn autosport-ambities nog niet volledig opbergen.

Een nieuwe gelegenheid deed zich voor in een wedstrijd waarbij BRI, promotor van de Tiger Avon Super 7 Trophy, in het kartingwereldje op zoek ging naar enkele piloten die geschikt zouden zijn om voor hen een seizoen te rijden in de Bridgestone Special Open Trophy (www.bsot.be (Google)) met een Caterham.

De geïnteresseerden konden zich trachten te kwalificeren op verschillende data in verschillende indoorkartings doorheen het land. De beste piloten (en enkele willekeurig gekozen piloten) plaatsten zich voor de finale waar oa. een theoretische en een circuit-proef op het programma stonden.

De wedstrijd kende nationaal gezien iets minder succes dan de organisator gehoopt had, waardoor het reglement en de ambitie iets bijgesteld dienden te worden, maar het doel om kartingpiloten te vinden om autosport-races te rijden bleef behouden.

Van Traxxis waren het Cédric Wauters en Matthias Maas die zich hieraan waagden en zich meteen probleemloos voor de finale kwalificeerden door hun pure snelheid in het karten.
Op de finale-dag in Mettet liet Matthias jammer genoeg een steekje vallen in zijn theoretische proef, en uiteindelijk werd van de twee enkel Cédric weerhouden.

Dit is wat Cédric zelf te zeggen had over de finale-dag(en):

Hierbij het uitgebreide verslag over de finale.

Op zondag 10 maart werd iedereen verwacht op het circuit van Mettet.
Toen ik thuis vertrok viel er al smeltende sneeuw. Bij aankomst in Mettet was het nog steeds aan het sneeuwen. Ze bleef gelukkig niet liggen.
De kans dat er gereden werd was nog niet helemaal weg.

Vooraleer we aan de circuitproef zouden beginnen werd het circuit volledig gecontroleerd door de koersdirectie.
Om verder geen tijd te verliezen begonnen we alvast aan de theorieproef.
Deze bestond uit 5 vragen. Per goed antwoord kreeg je 2 punten. Ik haalde uiteindelijk 8/10 (vraag werd telkens 2x gesteld en de 2de maal was me in een bepaalde vraag een gedeelte ontgaan :fight: ).
Uiteindelijk mocht ik niet klagen, er waren zelfs mensen gebuisd…

ondergesneeuwd circuit Jules Tacheny (Mettet)

ondergesneeuwd circuit Jules Tacheny (Mettet)

Toen onze theorieproef achter de rug was kregen we het minder leuke nieuws te horen dat rijden uitgesloten was die dag (zie foto). De circuitproef werd verplaatst naar 14 maart in Zolder. Toen ook die dag niet doorging door sneeuw werd de finale verplaatst naar 21 maart (ook in Zolder).

De mediaproef werd wel al op 10 maart uitgevoerd zodat we later enkel nog de circuitproef moesten doen. Ook de mediaproef ging heel vlot en ook daar scoorde ik 8/10. (y)

Op 21 maart werd de circuitproef dan afgewerkt. Ik ging als allereerste de baan en al vrij snel kreeg ik meer en meer vertrouwen in de wagen. Na een goed kwartier kwam ik terug binnen en de commentaar was positief! 🙂
Op de circuitproef haalde ik een 9/10 wat ervoor zorgde dat ik bij de 5 geselecteerden ben en dus een heel seizoen 1 van de 3 sprintwedstrijden mag rijden!

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt op 5-6-7 april verreden in Spa!

Cédric slaagde er zich dus ditmaal wel voor om geselecteerd te worden, en mag gedurende een volledig seizoen enkele sprintraces rijden in een geprepareerde Caterham.

Cédric in Caterham op circuit

Cédric in Caterham op circuit

Ondertussen kunnen we ook zeggen dat Cédric al enkele circuitproeven en tests afgelegd heeft, en hij daarbij telkens bij de allersnelsten was, en heel wat indruk maakte op allerlei betrokkenen, waardoor hij al bepaalde concrete voorstellen kreeg om met nog snellere wagens te gaan rijden. Jammer genoeg komt hier ook een financieel plaatje bij kijken, maar wordt ongetwijfeld vervolgd… 😉

De nieuwe uitrustig is aangeschaft en Cédric is super gemotiveerd en er volledig klaar voor!

Hierbij weze iedereen natuurlijk ook uitgenodigd om Cédric te komen aanmoedigen op het fantastische circuit van Spa Francorchamps dit weekend!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.