Traxxis @ viering Stoffel Vandoorne

By | 17/11/2012

De meeste autosportseizoenen lopen ondertussen op hun einde. Zo ook het seizoen 2012 van de Formule Renault 2.0 Eurocup.
De piloot die daar kampioen werd en dus het kampioenschap op zijn naam wist te schrijven is niemand minder dan de Belg Stoffel Vandoorne (stoffelvandoorne.com).

Stoffel is iemand die enkelen onder ons al meerdere jaren kennen en volgen. Hij is een piloot die z’n roots in het indoorkarten heeft, en die roots ook blijft respecteren en niet zal vergeten.

Traxxis kreeg een uitnodiging voor de kampioenenviering / receptie van Stoffel, op 16 november in Kuurne.

Uitnodiging receptie Stoffel Vandoorne

Uitnodiging receptie Stoffel Vandoorne

3 van onze piloten gingen Stoffel persoonlijk feliciteren; Cédric Wauters, Matthias Maas en Sander De Baets. Cédric is trouwens nog in de running voor de finale van het RACB National Team, waar ook Stoffel deel van uitmaakt, om zodoende misschien in zijn voetstappen te treden! (fingers crossed! ;))

Het mag gezegd worden dat alles heel verzorgd en tip top in orde was eigenlijk. Uitgebreide receptie met een lekker buffet.
Er was veel volk. Stoffel zelf natuurlijk, maar ook Stoffel z’n entourage en familie, veel grote sponsors, en ook nog enkele namen uit het wereldje.
Frédéric Vervisch (en partner), Bertrand Baguette, Marc Duez, de bijna voltallige RACB crew, …
Ook nog enkele (indoor)karters uit de buurt waren een kijkje komen nemen: Jeroen Winters, Rutger Vanhee, Arne Verbeeck (en ook Frédéric en z’n vriendin zijn af en toe nog in een kart terug te vinden natuurlijk).
Ook aanwezig waren enkele mensen van Flanders Indoor Karting, de karting in Kortrijk waar Stoffel eigenlijk leren rijden heeft.
Dan nog redelijk wat familie van enkele van de hierboven opgenoemde mensen, en ook enkele die hard fans natuurlijk.
Er stond een ‘replica’ van een F1 bolide (geen idee hoe ik het moet noemen, de wagen leek me van 2006-2007 te zijn terwijl de achterspoiler er eentje van 2010 ofzo was, wel stonden de namen van Räikkönen en D’Ambrosio er op gestickerd :p), en Stoffel zijn overall/helm/trofeeën van het voorbije seizoen stonden uitgestald.

F1 replica

F1 replica

Stoffel Vandoorne - Formule Renault 2.0 Eurocup 2012 - trophies

Stoffel Vandoorne – Formule Renault 2.0 Eurocup 2012 – trophies

In de Renault garage waar de receptie doorging was er ook de officiële voorstelling van de Renault Mégane RS Red Bull Racing RB7.

Renault Mégane RS Red Bull Racing RB7

Renault Mégane RS Red Bull Racing RB7


Proper bakske! 265pk.

Volgens wat ik hoorde is het 100% zeker dat Stoffel volgend jaar in de 3.5 rijdt, en het is de bedoeling dat hij in 2014 of 2015 in de F1 start! Hopen dat het lukt natuurlijk! 😉

Wij zullen met Traxxis natuurlijk allemaal supporteren voor Stoffel, en hopen dat hij de volgende Vlaming wordt die in de F1 raakt! Het talent is er in elk geval 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.